Mini Encyclopedia: The Marine Aquarium

Autor: Dick Mills
Izdavač: Barron's
Godina izdanja: 2004.
Jezik: engleski
Br. stranica: 208
Uvez: mekani, 15,7 x 18,6 cm
Cijena: 100 kn


Ovo je slikovnica u pravom smislu te riječi. Knjiga je namijenjena onima koji bi htjeli dobiti stvarno samo početnu informaciju o morskom akvariju. Malih je dimenzija, krcata fotografijama, dopadljivo grafički uređena i upakirana. Sastoji se od dva dijela. Prvi je praktični ("Practical section") i donosi opće informacije o tehnikalijama i sistemu morskog akvarija, postavljanju morskog akvarija i redovitoj brizi o akvariju i stanovnicima. Ovaj dio može biti od koristi nekome tko se jednostavno želi malo informirati o tajnama postavljanja i održavanja morskog akvarija. Ako planirate napraviti svoj prvi morski akvarij, ova knjiga neće biti dovoljna - možda tek za uvod u morsku akvaristiku. Drugi dio knjige sadrži profile najčešćih riba u morskom akvariju. Profili su jako šturi - sastoje se od općeg opisa ribe, podataka o držanju riba u akvariju (veličina, broj riba po akvariju, područje plivanja, hrana, kompatibilnost, dostupnost, mogućnost uzgoja u zatočeništvu). Za neke vrste ne navode se svi podaci - dakle - nedostaje sistematike.

Napomena

Knjigu ne preporučam ozbiljnijim morskim akvaristima, ali početnici će u njoj pronaći prve podatke koji im trebaju. Oni neće biti dovoljni za izradu prvog morskog akvarija (možda za planiranje) pa bi se svakako trebalo informirati i dalje.

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.