Brachypelma emilia

Image

Porodica: Theraphosidae
Podporodica: Theraphosinae
Rod: Brachypelma
Vrsta: Brachypelma emilia
Engleski naziv: Mexican Red-Legged Tarantula
Rasprostranjenost: Centralna Amerika, Meksiko, Panama.

Terarij:

Brachypelma emilia je terestrijalna vrsta što znači da živi na tlu. Veličina terarija trebala bi biti najmanje 35cm dužina x 35cm širina x 30cm visina. Za podlogu se koristi treset ili zemlja za cvijeće, barem 10 centimetara, koja ne smije biti tretirana pesticidima i previše vlažna, budući je to vrsta koja potječe iz suhih područja, iako u terariju mora biti posuda s vodom. Preporuča se da vlaga u zraku bude između 65-70%. Visina od podloge do vrha terarija trebala bi odgovarati rasponu paukovih nogu kako se ne bi ozlijedio ako padne sa stakla. U terariju se može napraviti i sklonište kako bi se mogao sakriti, a za to se može koristit kokosov orah, teglica ili razni komadi drva (drvo vinove loze i slično). Poželjno je staviti i koju biljku, po mogućnosti vrstu koja raste u prirodnom staništu pauka. Temperatura u terariju ne bi smjela pasti ispod 18°C i prijeći 28°C.

Image

 

Karakteristike:

Ova vrsta jako je česta kod hobista. Karakteristična je po tome što joj je abdomen crne boje s crvenim dlačicama, noge su tamne, a samo je treći članak na svakoj nozi crven. Karapaks je bež boje s crnim trokutom koji je usmjeren prema abdomenu. Naraste do 18 centimetara, a životni im je vijek i do 30 godina.

Image

Temperament:

Nije pretjerano aktivna niti agresivna vrsta, iako kako bi se obranio često baca iritirajuće dlačice koje se nalaze na abdomenu, pa im je stoga abdomen često bez dlake.

Hrana:

Hrane se, kao i svi pauci, cvrčcima, skakavcima, žoharima, crvima, mladim miševima (pinki) koji im se daju najviše jednom mjesečno.

Napomena:

Kupnju Brachypelme emilije potrebno je prijaviti Ministarstvu kulture s obzirom na to da je zaštićena vrsta prema CITES-u.

Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.