Aphonopelma bicoloratum

ImagePorodica: Theraphosidae
Podporodica: Theraphosinae
Rod: Aphonopelma
Vrsta: Aphonopelma bicoloratum
Engleski naziv: Mexican Bloodleg Tarantula
Zaštičenost: nije zaštićena CITES-om
Rasprotranjenost: Meksiko

Karakteristike

Ova je vrsta osnovne crne boje s narančastim 2.-4. segmentom na svakoj nozi, narančastim karapaksom, abdomenom prošaranim narančastim dlačicama. Ženke žive oko trideset, a mužjaci oko pet godina.  Jako sporo rastu, a mogu narasti do 17 centimetara.

Image 

Temperament

Vrlo plašljiva vrsta. Radije će pobjeći nego napasti, ali to opet ovisi od jedinke do jedinke. Manje otrovna vrsta koja dosta često koristi iritirajuće dlačice. Spada među “sporije” vrste.

Terarij

Minimalna veličina terarija trebala bi biti barem  35 cm D X 35cm Š X 25cm V. Kao podloga u terariju može se koristiti treset ili zemlja za cvijeće koja ne smije biti tretirana  pesticidima. Žive na tlu i trebaju imati barem 10 cm podloge tako da se mogu ukopavati. Budući da  potječu iz suših predjela ne treba im previše vlažiti podlogu, ali zato moraju imati posudicu s vodom. Vlaga u terariju treba biti od 60-70%. Za sklonište se može koristiti i kokosov orah, razne teglice ili grane vinove loze. Rasvjeta im nije potrebna budući da su noćne životinje i svjetlo im smeta. Preporučena temperatura je od 25-28°C,  ne smeta ako je i manja, iako se ne bi trebala spustiti ispod 19°C. Može ih se držati na sobnoj temperaturi.

Image  

Prehrana

Cvrčci, Zoophobas morio (fobasi), crvi brašnari, razni žohari (Blaptica dubia itd), skakavci (ako se love u prirodi treba paziti da nisu iz područja koje se tretira pesticidima), mali tek rođeni miševi (pinki) itd.

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.