Cryptocoryne wendtii var. Jahnelii

ImagePorodica: Araceae
Porijeklo: Azija (od Indije do Papua Nove Gvineje)
Visina: 15 – 25 cm
Širina: 15 – 20 cm
Zahtjevi za svjetlom: srednji – visoki
Brzina rasta: srednja
Zahtjevnost: nezahtjevna biljka
Najprikladniji parametri vode: pH 6.8 – 7.8, GH 4 – 18, temp. 23 – 28 C
Smještaj: sredina

Rataj, 1975.

Komentari: Cryptocoryne wendtii var. Jahnelii jedna je u nizu varijacija iz vrste Cryptocoryne wendtii. Spada među otpornije biljke i vjerojatno će uspjevati u mnogim akvarijima. Potrebe za svjetlošću joj nisu previsoke, ali uz više svjetla pokazuje kako zapravo izgleda – listovi joj posmeđe i pokažu zanimljivu smeđezelenu teksturu. Zbog rasporeda žilica na listu ova biljka izgleda zanimljivo ako posmeđi (kao da je «prugasta»). Peteljka je duga u prosjeku 5 cm, a list u punoj veličini oko 20 cm. Listovi su sabljasti, izduženi i zašiljeni na vrhu te blago valoviti po rubu. Vrlo su nježni i tanki. Razmnožava se dijeljenjem matične biljke ili na prirodan način – kratkim vriježicama ispod površine substrata.

Napomene: Cryptocoryne wendtii var. Jahnelii biljka je koja se dobro uklapa u azijski biotop, pogotovo ako je kombinirana s drugim Cryptocorynama. Zbog svoje lijepe zelene boje i zanimljive teksture lista pogodna je za ukrašavanje akvarija – najbolje ju je saditi u većim skupinama.

Image

Image

Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.