The Complete Encyclopedia of Tropical Fish

Na prvih tridesetak stranica autorica (inače akvaristica od malih nogu) daje osnovne informacije o slatkovodnoj akvaristici, akvarijskoj tehnici, uređenju akvarija, odabiru bilja i riba, sve na razini osnovne informacije. Iznose se i neki pomalo zastarjeli podaci, tako da se na taj dio knjige ne morate pretjerano oslanjati – bolje je pronaći svježije informacije o akvaristici općenito.Esther J. J. Verhoef – Verhallen:
The Complete Encyclopedia of Tropical Fish
Izdavač: Rebo publishers
Godina izdanja: 1997. (prvo izdanje), 2005. (treće izdanje)
Jezik: engleski
Br. stranica: 255
Uvez: tvrdi, 23 x 17 cm

Glavni dio knjige su opisi dvjestotinjak ribljih vrsta koje su tijekom vremena nekako postale najpopularnije među akvaristima. Svaki opis ribe sadrži njeno latinsko ime (abecednim redom), porodicu, rod, područje obitavanja u prirodi, spolne razlike, veličinu (dužinu), zahtjeve smještaja ribe (okruženje, veličina akvarija), socijalne karakteristike (kompatibilnost s ostalim vrstama i s biljem), temperaturne i kemijske zahtjeve, prehranu, zahtjeve kod razmnožavanja i neke eventualne posebne napomene uz pojedinu vrstu. Svaka je riblja vrsta prikazana i fotografijom. Fotografije nisu neke vrhunske kvalitete, ali su potpuno dovoljne za identifikaciju vrste. Podaci u knjizi vezani uz riblje vrste zadovoljit će svakog prosječnog akvarista, no ako želite zaista podrobne informacije o pojedinoj vrsti, trebat ćete posegnuti za dodatnom literaturom.S obzirom na cijenu knjige (koja je doista niska) i kvalitetu uveza i papira možemo je ocijeniti s vrlo visokom ocjenom, na razini informativnosti ova knjiga potpuno zadovoljava jednog prosječno zahtjevnog čitatelja i zato ju toplo preporučamo svima. Njena je glavna namjena generalno informiranje o ribljim vrstama koje obitavaju u akvarijima, a može i poslužiti za identifikaciju vrste koja nam je eventualno nepoznata.

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 17 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.