Pomalo politički neispravna i lagano anarhističko...

ImageJoš nedavno sam zamišljao kako ću u penziji, sa osrednjom škembom i sijedim brkovima, držati svog unuka na koljenima i prenositi mu višegodišnje akvarističko znanje, teškom i skupom mukom, ali i uz neopisiva zadovoljstva stećeno i zamišljao sam si nas u ribljoj sobi od nekih 50-tak akvarija raznih veličina, ribe se mrijeste, bilje buja...ali povratak u stvarnost je inicirao članak o tome kako će do 2035 g. pitka voda biti skupa kao suho zlato i da ce se ratovi voditi oko vode...Oko moje neće - moja je već zagađena, ali još ne dovoljno da se prestanem baviti akvaristikom iako moram priznati da mi ribe ponekad imaju problema, a poneka i krepucne poslije malo jače promjene vode...Misliš, napravio si dobru stvar za ribe , a kad ono- leđno plivanje postaje česta pojava...A susjedi i dalje ispumpavaju septičke jame na obližnje polje. Nisam siguran da je čovjek najinteligentnija životinja na planeti. Ja glasam za delfine. U bilo koje doba dana ili noći.

No dobro, ja sam odlučio da se akvaristike ne ostavljam makar kupovao vodu u dućanu i makar bila skuplja od mlijeka, ulja i šećera zajedno! Pa svi vele da imamo jako velike zalihe pitke vode, naročito u Lici i Gorskom Kotaru...koje istražuju stranci...i spremaju ponude za eksploataciju na 99 godina...za sitnu lovu...očekuju povrat ulaganja za...uh,jako puno, možda čak 2 godine...ostatak vremena čista dobit...A nama se ne isplati...Privilegirana ekipa trpa koverte i razvlači osmjehe za novine...

Osvrt na akcije određene sumnjive družbe koje dovode stare i ofucane tankere pune nafte na Omišalj je suvišan. Sve je već rečeno i zaključeno je da je rečeno u vjetar. Ko jači taj kvači, ko na položaju taj kupi proviziju, u pozadini su i sveprisutniiuvijekzasranjaspremni Ameri i to otprilike na priču stavlja točku. Tješe nas da je prije rata, tj. prije 12 godina na Omišalj stizalo više tankera nego što je sad u planu?Ali niko da veli da su ti isti tankeri danas 12 godina stariji i pomalo posustali...Ja mijenjam planove za ovo ljeto, umjesto da bauljam po inozemstvu idem na Jadran, krećem od Poreča, pa povučem do Dubrovnika, gledam, slikam i kupam se...za svaki slučaj...da ga zapamtim ovakvog kakav je sad.


Primjetio sam da se u zadnje vrijeme pojavljuje dosta neuobičajenih ribetina po dućanima i to me veseli, kad sam počinjao bilo mi je potrebno svega nekoliko mjeseci da se zasitim konstantno istog i dosadnog asortimana živorotki, pleksica i smeđih ili ti ga aneus corydorasa. Najviše me razveseli kad se zalijepim za staklo u dućanu i vidim neku čudnu ribu prvi put i nemam pojma o kojoj se vrsti radi, zapišem ime iz dućana, pa tražim po netu, pa važem dali da je kupim ili ne...To su mala hobistička veselja - trgovci, omogućite nam ih! Može se nabaviti hrpa raznih zanimljivih riba sa svih strana svijeta, da su iz ne znam kako malog potoka uz Rio Negro, ekipe će doći do njega i ako ima i jedna zanimljiva, šarena, nova vrsta izlovit će je i poslati na zahtjev! Pa dajte da i mi imamo barem neke koristi od te famozne globalizacije na ovakav način!

Zadnje na forumu

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.
Pristajem Ne pristajem