Pa gušt je, zar ne!?

ImageAkvarij za ciklide je otišao u prošlost i postoji još samo u galeriji i uradi sam rubrici... Što mu se dogodilo? E, pa prvo je postao pretrpan kada sam u njega stavio još 4 povelika Malawi ciklida, onda je postao naporan jer su se svi skupa samo ganjali i tukli,naravno zbog pomanjkanja prostora, a onda sam na ulici, usred bijela dana našao akvarij od 140L , puno boljih dimenzija- 102x35x40 , bacio ga u auto da izbjegne sudbinu ostalog krupnog otpada, očistio od 10-godišnjih naslaga prašine i paučine (informacija od bivšeg vlasnika), postavio u podrum, napunio kamenjem, drvljem i vodom ( zrelom) i preselio ih sve skupa ( o detaljima drugom prilikom) i sad im je super...
A stari akvarij je ostao prazan...Nakon kraćeg razmišljanja završio je u mojoj sobi, a kad sam ga već tamo donio ,odmah sam i njega napunio šljunkom, drvljem i kamenjem i predodredio ga za ...Bilje-isto -Anubiasi razne vrste i Bolbitis, ribe- vidi promjene-2 Pantadon Bucholtzija tj. afričke ribe leptiri, 2 Pelvicacromis pulcher tj.kribensisa, a u planu je i par synodontis nigriventrisa...Da, baš se furam na biotope,OK?! !
U zadnjoj kolumni sam napisao da mi je dosta akvaristike...A-ha...Tada sam imao 5 akvarija i dosta posla s njima , danas, ni 2 mjeseca poslije ih imam 13 i puno više posla, a sve zbog pozitivnog odgovora ovdje potpisanog na upit frenda da li hoću još koji akvarij...Pa sam ih uzeo 7... tek tako da ih bude 12 sve skupa...Da mi podrum ne zjapi prazan, ne?! Mislim, nisu neka veličina, ali i njih treba opremiti...Pa je upao i ovaj uličar...Pa da se nadovežem na prethodnu kolumnu-razmnožili su mi se i corydorasi, što znači da imam još beba za brinut se...dobro da su bette porasle. Pa sam morao to sve preuredit i posložiti, što oduzima puno vremena=imam jako dobro opravdanje za izbjegavanje učenja za ispite. Pa sam navukao prehladu od 2 tjedna jer sam stalno bio mokar u hladnom podrumu...Pa sam jedan akvarij razbio iz čiste gluposti...Pa ga popravljam ..da se nađe...Pa sam nabavio par veeelikih riba iz čiste samilosti...Pa sam sad došao do zanimljivog retoričkog pitanja...Što je to meni sve trebalo?
A mislim...što...PA GUŠT JE , ZAR NE!?

BR> Danas bi više pisao o akvarijima i godišnjem odmoru , jer je sezona već naveliko počela. Na to me je potaknula jedna sitna nezgoda koja me i danas lagano živcira, a dogodila se čistom i nepatvorenom nepažnjom od strane mene. Nakon što sam podosta bilja preselio u 250 L akvarij , napunio ga vodom, stavio lampe na mehanički timer, otišao sam od doma na 8 dana...Greška br.1- ne složiti akvarij i ostaviti ga bez nadzora...nikako i nikada, barem prvih par dana... Greška br. 2- ne otići na duže vrijeme, a ne provjeriti bar 2 puta da li je sve u redu s opremom-filter čist i radi, grijač uključen, TIMER DOBRO PODEŠEN! Svjetlo je (svih 108W) bilo upaljeno 8 dana po 24 sata...prekidač ostao u krivom položaju...Kad sam se vratio imao sam osjećaj da gledam u 250 l juhe od graška. Zeleno ...Neprozirno...Strašno...Još ga pokušavam oporaviti ali mislim da će jedino rješenje biti pražnjenje i ponovno slaganje. Još jedan problem je hranjenje ako nemate hranilice...ni sestru kojoj možete to uvaliti kao recimo ja :-). Ribe mogu preživjeti bez hrane i više od 10 dana ako su zdrave i ako je akvarij u dobrom stanju, tako da se ne uzbuđujete previše ako idete na more na standardnih 10 dana-bacite par vikend tableta koje se otapaju 2-3 dana i velika je vjerojatnost da će vas sve ribe dočekati u povratku...Nisam skroz siguran , ali vjerojatnost je zbilja velika..Za eventualne gubitke ne odgovaram... Promijenite dio vode i pokupite sve otpatke i trulo lišće, mahnite im pa-pa i to je to...Sretno ! Uživajte na godišnjem, pozdravljam i ostavljam -odlazim na 2 tjedna...Dobro da imam sestru...

Zadnje na forumu

 • Odg: Novi-stari
  20 Veljača 2024
   
  kao sto Seba rece, nacin komunikacije se promijenio. U smislu da ako ljudima ne kazes...
 • Odg: Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Kompleksno pitanje.. 
  Jedan dio ekipe je jednostavno odustao od akvaristike, drugi dio...
 • Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Pozdrav forumasi!
  (Ili bar oni koji su jos ostali ovdje).

  Vidim da je moj zadnji...
 • Odg: Destilirana voda!???
  12 Veljača 2024
   
 • Odg: Destilirana voda!???
  11 Veljača 2024
  Uredu, hvala na na savjetima, u biti htio sam čuti mišljenja, da budem siguran da li treba što...

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.