Moenkhausia pittieri

ImageStanište: jezero Valencia u Venezueli, okolna područja (Rio Bue, Rio Tiquirito). Danas je večina riba u prodaji komercijalni uzgoj.
Poznata i kao: Dijamantna tetra
Veličina: do 6 cm
Parametri vode: temp. 23-27 C, 5,5-7 pH, meka –srednje tvrda voda.
Prehrana: živa hrana ( komarci,mušice) , suha hrana u listićima

Razlikovanje spolova i uzgoj: Mužjaci imaju veću leđnu peraju. Sam uzgoj nije previše problematičan, obzirom da se radi o tetrama. Potreban je akvarij od najmanje 40 cm, bolje veći. Voda treba biti mekana i kisela. Kao supstrat se stavi perlonska vala (vlakna) između kojih se ribe izmrijeste. Mladi se legu nakon 2-3 dana, i mogu se hraniti artemijom.

Jedna od najljepših tetri koju,na žalost često zanemarujemo prilikom kupnje novih riba za akvarij. Ne toliko atraktivne mlade ribe sa starenjem (odrastanjem) dobivaju na ljepoti i jato u gusto zasađenom akvariju predstavlja zaista prekrasan prizor. Ova je riba kao i većina haracina jatašica i potrebno je oformiti grupu od barem 6 riba kako bi njihovo prirodno ponašanje došlo do izražaja ( a s njim i izraženije i ljepše boje samih riba). Nešto je zahtijevnija što se tiče vode: traži mekaniju i kiseliju vodu da bi se pokazala u najboljem svjetlu. Preporuča se akvarij od najmanje 80 cm, dosta bilja, osobito plivajućeg da priguši svjetlo, te tamna podloga.

Image

Zadnje na forumu

 • Odg: Juwel Primo 70
  10 Srpanj 2020
  za bilje ces vidjeti kaj ide jer nije da uvijek hoce sve kaj odaberes. Osobno mislim da ono kaj si...
 • Juwel Primo 70
  10 Srpanj 2020
  Pozdrav svima na forumu.

  Novi sam na forumu iako ga čitam već duže vreme i smatram da...
 • Juwel Primo 70
  10 Srpanj 2020
  Pozdrav svima na forumu.

  Novi sam na forumu iako ga čitam već duže vreme i smatram da...
 • Odg: Što se sluša?
  09 Srpanj 2020