Hyphessobrycon pulchripinnis

ImageSinonimi : Limun tetra hrv.
Porodica: Characidae (haracini)
Porijeklo: Centralni Brazil
Veličina: do 4.5 cm
Životni vijek: 5 g.
Prehrana: Omnivor, jede većinu hrane (listići, smrznuti i živi crvići)
Uvjeti za držanje: pH: 5.5-7.5 GH: 2-15 temp: 23-28 c

Ova vrlo miroljubiva i prekrasna tetra jedna je od meni najdražih akvarijskih ribica. U idealnim uvjetima, koji se postižu blago kiselom i mekanom vodom, limun tetra dobiva prekrasnu oker boju tijela na kojem se istiću crvene oči. Trbušna i leđna peraja su crne sa izrazito žutim završecima, koji joj daju posebnost i privlačnost. Dok su mlade, ove tetre su gotovo prozirne, a prozirnost i anemičnost se mogu pojaviti i prilikom loših uvjeta držanja što rezultira stresom.

Kao i ostale vrste iz porodice haracina, limun tetra je društvena, jatna riba i stoga se najbolje osjeća u skupini od najmanje 6 jedinki. Što je veće jato, to pojedinačna ljepota svakog primjerka više dolazi do izražaja.
Što se tiče držanja, nisu previše zahtjevne i vole uvjete koji odgovaraju i drugim ribama iz porodice haracina. Iako dobro podnose i veću tvrdoću i Ph, u punom sjaju će zasjati tek u idealnim uvjetima.
Od svih tetri koje sam držao, limun tetre su možda i najotpornije te najbolje odoljevaju bolestima, stoga su i zbog ove činjenice vrlo zahvalna vrsta za držanje. Niti glede prehrane nisu izbirljive. Prihvatit će gotovo svu hranu, uključujući razne vrste listića, larvi, tubifeksa, te smrznute i žive crviće.

Sve u svemu, toplo preporučam ove dražesne i miroljubive ribice koje će vam pružiti puno zadovoljstva u Vašem bavljenju akvaristikom.


Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.