Millennium 2000

ImageMokro-suhi (Wet- dry), viseći (hang- on filter)
Proizvođač: Aquarium sistems
Pumpa: 570 L/h
Preporučena litraža akvarija je do 220 litara

Dimenzije filtera: 20,5 cm širina, 22 cm visina (sa otvorenim venturijem) i 14 cm dubina od kojih filter viri izvan stakla 8 cm. Dakle rupa u poklopcu , da bi filter mogao sjesti na mjesto bi trebala biti  minimalno 21* 5,5 cm.Filter je od malo tamnije, ali ipak prozirne plastike. Poklopac filtera se vrlo lako skida i otvara pristup medijima koji se jednostavno vade i čiste. Cijev usisa je podesiva po visini, i na vrhu ima regulaciju protoka, koja je vrlo jednostavna, zakretanjem vijka regulacije se određuje količina propuštene vode. Pumpa se lako skida i čisti kao i kod većine visećih (hang-on) filtera.

Biološki medij je od crne, tvrde, rebraste plastike i stavlja se u odgovarajući utor okrenut rešetkama prema zadnjoj strani filtera.
Još jedna odlika je venturi sistem kojim se regulira dovod zraka na biološki medij što je dodatni plus za biološku filtraciju. Pomicanjem gore - dolje lako se određuje i količina zraka koji želimo dovesti na biološki medij, što je usko vezano sa bukom što proizvodi filter - inače vrlo tih filter postaje bučno čudovište kad otvorimo protok zraka do kraja. Tu ćete sami odrediti nivo buke koji vam je tolerantan. Mislim da je ova mokro-suha (wet-dry) funkcija vrlo korisna i uvijek je držim uključenu .

Image

Mehaničko - kemijski medij je u biti komad plastike obložen mekanom spužvastom vatom unutar koje se nalazi aktivni ugljen. Po meni ovo je jedina prava mana ovog filtera. Proizvođač je zamislio da ovaj medij bude za jednokratnu upotrebu. Nakon dva - tri pranja taj se medij doslovno raspao. Rješenje sam našao u plavoj spužvi koju možete kupiti u velikim kockama, skrojio sam je po mjeri i njome zamijenio originalni medij i od tada sam puno zadovoljniji. Unatoč relativno maloj zapremini filtera (malo manje od  1,5 litre) ostaje nam još mjesta za  eventualno vrećicu treseta, GreenX-a  ili aktivnog ugljena.

Image

Nisam primjetio probleme u radu, a prilikom nestanka struje voda ne izađe van, tako da filter normalno nastavlja sa radom nakon povratka napajanja, jedino se mora pripaziti da razina vode u akvariju nije preniska, jer filter možda neće uspjeti povući vodu u usisnu cijev. Iz iskustva ja ga ne bih preporučio kao jedini filter za deklariranu litražu, možda jedino za akvarije bez puno biljaka. Koristio sam ga na 112 litarskom akvariju prepunom bilja bez ikakvih problema.

Zadnje na forumu

 • Odg: Novi-stari
  20 Veljača 2024
   
  kao sto Seba rece, nacin komunikacije se promijenio. U smislu da ako ljudima ne kazes...
 • Odg: Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Kompleksno pitanje.. 
  Jedan dio ekipe je jednostavno odustao od akvaristike, drugi dio...
 • Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Pozdrav forumasi!
  (Ili bar oni koji su jos ostali ovdje).

  Vidim da je moj zadnji...
 • Odg: Destilirana voda!???
  12 Veljača 2024
   
 • Odg: Destilirana voda!???
  11 Veljača 2024
  Uredu, hvala na na savjetima, u biti htio sam čuti mišljenja, da budem siguran da li treba što...

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.