Shinnersia rivularis

ImagePorijeklo: Sjeverni Mexico, Texas
Visina: 50 + cm
Širina: listovi do 7 cm duljine, 3 cm širine
Zahtjevi za svjetlom: srednje - jako
Zahtjevnost: nezahtjevna biljka
Najprikladnije vrijednosti vode: meka-tvrda, ph, 6.5 -7.5, 18-30 C

Jednostavna, lijepa i brzorastuća, što je čini idealnom biljkom za početno uhodavanje akvarija, jer troši velike količine nitrata,  iako ćete je nakon nekog vremena najvjerojatnije izbaciti, jer ima i te nedostatke da raste visoka (još jednom naglašavam -jako brzo) te je treba često podrezivati kako ne bi zasjenila druge biljke. Ukoliko je uzgajamo u uvjetima slabog svjetla, lišće je manje, razmak između njih jer veći , te je sama stabljika tanja, ali čim biljka dođe do površine i do veće količine svjetla, listovi su veći te se stvaraju bočni izdanci. Listovi su također i meki te ih neke vrste riba znaju grickati, što nije toliki problem što se samog izgleda biljke tiče, jer je ionako treba svako malo podrezivati ( najbolje izvaditi dio s korjenom, a gornji dio biljke posaditi u podlogu - to je malo uspori ;) ) nego zbog čišćenja komadića listova s površine.


Postoji također hibridna varijacija sa bijelim žilicama listova, što je najvjerojatnije posljedica virusa (slično kao kod H.polysperme Sunset, Echinodorus cordifolius "Marble queen " i sl. )

Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.