Nemateleotris decora

ImagePorodica: Microdesmidae
Rod: Perciformes
Engleski: Elegant Firefish, Purple  Firefish
Stanište: Indo-Pacifik, Samoa, sjeverno od RyuKyu otoka, južno od Nove Kaledonije.
Temperatura: 23°C - 27°C
Kvaliteta vode: sg 1.020-1.025; pH 8.1-8.4; dKH 8-12
Preporučljiva (najmanja) veličina akvarija: oko 70-100 L
Veličina: 8cm - 9cm
U prirodi N.decoru nalazimo na dubini od 25-70m, pri dnu pješčane baze grebena, u parovima. Potpuno  je reef safe, i nije agresivna prema drugim ribicama.U akvariju je možete držati u parovima, dok će se mužjaci u manjim akvarijima obično potući do smrti.Nažalost, razlikovanje spola je zasad nepoznato.
No da vratimo orijentir na akvarij... Ova predivna ribica, popularno zvana Purple Firefish, česta je u prodaji u kvalitetnije opremljenim morskim akvarističkim dućanima.Cijena joj je nešto veća (uspoređujući je sa ostalim ribama iz porodice, izuzev N.helfrischi), no ova ribica nadoknadit će vam to svojom izuzetnom koloracijom, te smirujućim ponašanjem.

Jednom kada se aklimatizira izuzetno je otporna, te prihvaća gotovo svu vrstu hrane dostupnu na tržištu, od smrznute artemije do suhih granulica.Izuzetno je sramežljiva prvih dana nakon aklimatizacije, no poslije nekog vremena, kada se udomaći, postaje prava atrakcija akvarija, konstantno plivajući između donjeg dijela i sredine akvarija.Svakako bih je preporučio svakom reeferu koji želi lijepu i kao što joj sam naziv kaže, dekorativnu ribicu.

Image    

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.