Zoo Barcelona - Priča prva

ImageAko sjednete u Zg-u na vlak za Veneciju,tamo presjednete na vlak za Nicu u kojoj presjednete za Montpellier u kojem pak presjednete za Barcelonu, nakon 32 sata truckanja naći ćete se u gradu koji osim zanimljive arhitekture, ludih ljudi i opuštajuće vibre ima još i bijelog gorilu, dresirane delfine i 2 mjesta sa puno riba...Pošto je ovo akvaristička stranica ja ću se osvrnuti samo na ovo zadnje, a ostalo prepuštam turističkim vodičima...Dakle, na sljedećih nekoliko stranica s malo teksta i podosta slika predstavljam akvarije iz Barce...Priča prva - Malo dalje od Pahuljice , a ispod delfina...

...ušao sam u podrum paviljona iznad kojeg je bazen za gore spomenute inteligentne sisavce, a u kojem se je u krug poredalo 40 akvarija raznih veličina i punih svakojakih riba, oku ugodnih , ali nažalost idiot fotiću uglavnom preslabo osvjetljenih...A možda je stvar i u idio...kmmm...meni koji nisam preklopku na fotiću stavio na položaj za film od 400ASA...U svakom slučaju teksta ima, ali slika fali! Ne znam koliko ima smisla pisati o svakom akvariju ali evo par rečenica o nekoliko njih -odmah s ulaza dođe se do velikog morskog akvarija sa nekoliko riba, puno kamenja, još više algi - sve u svemu: loše. .

Image

Najbolje iz toga akvarija vidite na slici dole, beštija od nekih pola metra zalijepljena za staklo- morski pleksić rekao bih.

Image

Odmah do njega je prilično veliki slatkovodni sa valisnerijom i anubiusima, par tetri i hrpa crnih algi-ocjena :

Image

još gore (slika gore). Tu sam već shvatio da bi se ovo moglo pretvoriti u pomalo razočaravajuću posjetu jer sam i na sljedećem akvariju vidio da je kao i prijašnja dva slabo održavan. Stakla prljava, puna kamenca sa vanjske(?) strane, iznutra izgrebana-jako, s popriličnom količinom crnih algi na ono malo bilja (uglavnom samo valisnerije i anubias nana) koje se borilo sa slabom rasvjetom. No dobro, aquascaping im je loš-zaključak: opći dojam i akvarije u cjelini neću gledati-da vidimo kakve su ribe.

Sljedeći akvarij - 4 pirane u punoj veličini! Impresivno... U staklu se vidi moja ruka za usporedbu...i prljavo staklo.

Image

U ova dva osim crnih i zelenih algi sam vidio i nešto molija, platija, gupija...

Image

Inače ovo su manji akvariji kojih ima nekoliko , a ostali su uglavnom ovih dimenzija uzmite u obzir da Osphronemus gurami imaju oko metar dužine, a Phractocephalus hemidiopterus i više pa ćete dobiti neku približnu predođbu.U pozadini se vidi Potamotrygon motoro.

Image

Da ne duljim previše od zanimljivih riba koje nisu na slikama izdvajam OGROMNE jesetre, velike koi šarane, nekoliko akvarija sa zlatnim ribama sa raznoraznim rasporedom granja, kamenja i rasvjete, jato Tilapia mosambica, lijepo aranžiran akvarij sa Archocentrus nigrofasciatumima, par velikih oskara sa skalarima, zajednički akvarij sa nekoliko Haplochromis livingstonia, Pelvicachromis pulchera, Albino oskara i Hemicromis bimaculatusa i nekoliko biotopskih akvarija. Jako lijepo su uređeni afrički biotop sa Anubiusima, Kongo tetrama- Phenacogrammus interruptus, Synodontis nigriventrisima i Pantadon bucholtziima te azijski biotopi-jedan sa Barbus tetrazonama,Labeo bicolorom, Rasbora heteromorphama (slika lijevo), ali i hrpom puževa - od bilja Valisnerija i nekoliko Cryptocorina becketti, te jedan sa Helostoma temmincki, Barbus conchonius i Botia Macracantama uz obavezne valisnerije pune crnih algi.

Image

Više-manje su uspjele slike Pangasius sutchia veličine oko metar (da to su oni mali Pangasiusi koje se može kupiti u svakom Pet shopu za 20-tak kuna)?!

Image

 
Image
Lamprologus brichardia
Image
Zbilja impresivno jato muških Amphilophus citrinellum
Image
Crvena pirana Serrasalmus nattereri
Image
Cyprinidae gardi

 

Image
Malawi ciklidi
 Što reći u globalu? Realno gledajući alge, prljava stakla i ne pretjerano zanimljivo uređenje ne ostavljaju bez daha, ali...hm, da...ali ako ste pacijent.. :-)...kriv sam...tada nekoliko sati jako brzo prođe, a i veselje je gledati hrpu raznih riba- a sve na jednom mjestu! Ima potencijala ako se sjete očistiti akvarije i malo poraditi na uređenju- palo mi je na pamet da se ponudim kao kratkoročni vanjski suradnik, ali ta ideja je nestala brzo kako se i javila - ipak sam bio na odmoru.

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.