AkTeroidoza

AkTeroidoza je bolest. Iako je nasi zdravstneni strucnjaci nisu jos uspjeli katalogizirati, AkTeroidoza je ozbiljna i zarazna bolest, koja se za sada pokazala i kao neizljeciva. Na nasem se sirem podrucju AkTeroidoza pojavila prije otprolike 7-8 godina i pokazala je agresivan napredak medju stanovnistvom. Nije jos uvijek pronadjen lijek te je strucnjaci svrstavaju u neizljecivu bolest iako, HZZO jos uvijek ne odobrava lijek. U stvari, lijek za AkTeroidozu jos nije pronadjen. Postoje nacini na koje se bolest kao takva moze ublaziti, ali nikako izlijeciti.

Izuzetno je zarazna i siri se prijenosom virusa AkTer sa covjeka na covjeka, ne bira spola ni godista te je eto, za primjer provjereno pronadjena kod subjekata od 10 godina isto kao i (tvrdim iz osobnog iskustva) kod subjekata koji za sebe vole reci da imaju 18 godina + 25 godina zivotnog iskustva. Provjereno, nadjeni su i tragovi bolesti i kod osoba preko 60 godina. Znaci, mozemo zakljuciti da bolest zaista ne bira, te je mozemo okarakterizirati i kao izuzetno agresivnu bolest. AkTeroidoza je bolest koja ima izrazite napadaje vezane uz period u godini, polako se pocne pojavljivati u ljetnim mjesecima te svoj vrhunac dostize dolaskom jeseni...a, tragovi se bolesti vucu dugom zimom, ostavlja oziljke. 

AkTeroidoza je bolest koja ostavlja kako i fizicke tako i psihicke posljedice, te cemo u ovoj neznanstvenoj i nestrucnoj analizi pokusati sto je moguce vise opisati sve njezine simptome i posljedice koliko je to god moguce i to, iz osobnog iskustva, osobe koja se godinama bori sa tom opakom bolescu. Naglasavam da tekst koji slijedi, nije nikakva analiza zasnovana na znanstvenom istrazivanju(koje bi svakako zahtijevalo dublje poznavanje medicinskih znanosti, svakako i astronomije te letova u svemir i onoga sto se sa ljudskim organizmom zbiva u extremnim okruzenjima) vec jednostavno, ispovijed tesko bolesnog subjekta koji je i te kako svjestan svoje bolesti, koji se godinama bori sa AkTeroidozom te se svakodnevno susrece sa teskim afektima AkTeroidoze.

Fizicki simptomi
Nije znanstveno dokazano, ali se kod pojedinih subjekata pojavio gubitak kose. Isti se manifestira slabljenjem folikula vlasi koje polako pocinju odpadati i kao posljedicu nose gotovo potpunu celavost. Nitko to sa znanstvenog stajalista ne moze potvrditi kao cinjenicu ali, eto...kod pojedinih se subjekata pojavljuje. Tesko je navesti da ova opaka bolest uzrokuje teze fizicke probleme ali, samo zato sto nije jos uvijek dovoljno istrazena. Ono sto zasigurno mozemo navesti je da moze prouzrociti neugodne gljivice na noznim prstima te ponekad (povezano sa osobnom nehigijenom) uzasno znojenje koje producira jako neugodne podpaznuhne mirise. Ponavljam, sve je to jako tesko potvrditi buduci da u tesskoj drustvenoj situaciji, medicinska znanost ne moze osigurati sredstva potrebna za dugotrajna i temeljita istrazivanja ove opake bolesti.

 

AkTeroidoza


Psihicki simptomi
I, kada pricamo o AkTeroidozi posebnu paznju moramo posvetiti simptomima koji se na psiholoskom podrucju posebno manifestiraju. Kao sto je u uvodu naglaseno, simptomi su izrazito vezani uz godisnja doba te su okarakterizirani galopirajucim napretkom, posebno kako se jesen priblizava. Ljetni je period okarakteriziran relativno lakim simptomima. Vrijeme je to kada oboljeli dijele svoju bol medju sobom. Ljeto je oznaceno migracijom oboljelih te je najpogodnije godisnje doba kada zaraza naprijeduje. Obicno se oboljeli okupljaju oko rostilja te dobre kapljice (greska jer je naucno dokazano da rostilj i pivo posebno pogoduju sirenju zaraze), izmjenjujuci iskustva (osobna) o bolesti koju nose u svom organizmu. U tom periodu opaka bolest gotovo da uzrokuje ugodu, zavarava Vas te niste ni svjesni koliko ce ona posljedica unijeti vec po zavrsetku ugodnih druzenje. Zavrsetkom ljeta pocinje mozda i najtezi period za oboljele. Iza nas su ugodna druzenja...veselje i ugoda a, ispred, neizvjestan period ispunjen neugodom i iscekivanjem. U tom se periodu (govorim iz osobnog iskustva) pojavljuje vrlo neugodan simptom izrazena zelja za teleportacijom. Da, jednostavno ne zelim biti tamo gdje se nalazim vec zelim biti u centru zbivanja. I, taj osjecaj tjera u ocaj, citajuci informacije, gledajuci slike i dogovore zbivanja vrlo je tesko koncentrirati se na svakodnevne
situacije. Da, AkTeroidoza je zasta opaka bolest. Napretkom vremena, kao progresivna bolest, simptomi i posljedice se pojacavaju. Osobno je iskustvo da se pocinju pojavljivati besane noci, kruljenja u zelucu te ponekad i dijareja. Pouzdano je i da oboljeli u centru sirenja bolesti osjecaju i teske fizicke posljedice izrazene teskim umorom, bolom u ledjima i rukama. Dokazano je da i zglobovi na nogama mogu oteknuti. AkTeroidoza (kao jako podmukla bolest) doseze svoj vrhunac pocetkom jeseni. Simptomi oboljelih koji nisu u  zaristu najizrazeniji su u totalno nemogucnosti koncentriranja, fokusiranosti na jedan dan koji obicno prodje gotovo u psihoticnom i neumjerenom veselju (sloziti cete se da je bolest zaista jako teska) dok se kod subjekata u centru sirenja bolesti simptomi umora i iscrpljenosti mijesaju sa neumjerenim veseljem i cudnim osjecajima ugode. Jako je tesko zivjeti sa AkTeroidozom. Kako se jesen priblizava svom kraju, oboljeli se obicno pokusavaju boriti sa vlastitim osjecajima koji naviru u valovima. Zima nosi oboljelima pomalo turobno i tesko daba kada su osudjeni na internetsku komunikaciju te borbu sa depresivnim stanjima. Proljece ponovno oboljelima donosi nervozu i ushicenost, tesko definiranu, ali stvarnu i postojanu. Neznanstvenom sam se metodom pokusao pozabaviti AkTeroidozom, pokusao sam svekolikom izlozenom stanovnistvu skrenuti paznju na istu, u nadi da ce nadlezne institucije pokusati naci sredstva za ublazavanje posljedica iste, kako i snage (u ovom izrazito teskom i zahtjevnom radoblju) za ublazavanje posljedica svim zarazenima od, ponavljma izuzetno opake AkTeroidoze. Kod nekih je subjekata primjeceno izrazito zutilo na prstima, kao i nekontrolirani spazmi lica spomenom rijeci AkTEr. Kod pojedinih se subjekata pojavljuje i pojacano vlazenje oko ociju iako, ne zele isto povezati sa bolescu.
AkTeroidoza je bolest suvremenog covjeka te se ocekuje daljnje sirenje iste. Budite spremni na izazove koje AkTeroidoza donosi sa sobom!

Tesko oboljeli.

Zadnje na forumu

 • Odg: Novi-stari
  20 Veljača 2024
   
  kao sto Seba rece, nacin komunikacije se promijenio. U smislu da ako ljudima ne kazes...
 • Odg: Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Kompleksno pitanje.. 
  Jedan dio ekipe je jednostavno odustao od akvaristike, drugi dio...
 • Novi-stari
  13 Veljača 2024
  Pozdrav forumasi!
  (Ili bar oni koji su jos ostali ovdje).

  Vidim da je moj zadnji...
 • Odg: Destilirana voda!???
  12 Veljača 2024
   
 • Odg: Destilirana voda!???
  11 Veljača 2024
  Uredu, hvala na na savjetima, u biti htio sam čuti mišljenja, da budem siguran da li treba što...

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.