Hranilica

ImageOdličan način kako jeftino i jednostavno napraviti hranilicu u Barbusovom članku sa malo teksta i puno slika, ali pošto slika govori više od ...paaa, dosta riječi, gledajte, čitajte, pa sa slika na djela !

 

Da Vam pokažem moju ideju za hranilicu- potrebna je okrugla prozirna kutijica,malo PVC cijevi (odvod kondenzata klime) i vremenski prekidač.....

Image

Cjevčica se odreže na veličinu presjeka kutijice i sa jedne strane odreže, tj. napravi se kao mala žličica, a na kutijici se probuši rupa za cjevčicu, postavi se kao na slici i zalijepi za vr.prekidač (njegov pomični dio)

Image

Kako se kutijica okreće sa prekidačem , cjevčica zahvaća hranu i na izbaci na drugu stranu

Image

 


Image

S obzirom da ovako izbaci hranu jednom u 24 sata odlučio sam postaviti još jednu identičnu kutijicu, tj. zalijepiti je na poklopac prve i okrenuti za 180 stupnjeva, tako da sam dobio dva hranjenja u 24 sata

Image


Image

Količina hrane koju izbaci ovisi o veličini žlićice i usitnjenosti hrane, a na ovaj način se može hraniti sa dvije različite hrane (npr. jedna ujutro,jedna navečer)

Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.