Cryptocoryne crispatula var. balansae 'Bronze'

Porodica: Araceae
Porijeklo: Azija
Visina: 20-60 cm
Širina: 15-20 cm
Zahtjevnost za svijetlom: srednja do vrlo visoka
Brzina rasta: srednja
Zahtjevnost: nezahtjevna biljka
Parametri vode: pH 6-9, tvrdoca meka do vrlo tvrda, temperatura 22-28°C
Smještaj: srednji ili stražnji dio akvarija

Opis

Jedna od najpopularnijih kripti u akvaristici, koristi se u svim tipovima uređenja akvarija. Njezin atraktivan izgled pripisujemo prekrasnoj brončanoj boji i naborima na listovima koji su izraženiji pri jačem osvjetljenju. Biljka potječe iz rijeka bogatih kalcijem tako da u akvariju najbolje uspijeva u našoj domaćoj tvrdoj vodi. Za pravilan rast neophodno je imati bogatu hranjivu podlogu zbog jakog korjenovog sustava cryptocoryne. Dodavanje co2 nije nužno ali će pospješiti rast, a prignojavanjem mikroelementima i makroelementima kroz vodeni stup dobit ćemo naljepši i najbujniji rast. Crispatula je unatoč svojoj atraktivnosti još uvijek slabo zastupljena na domaćoj aquascape sceni.

Razmnožavanje

Biljka se razmnožava tako što matične biljke puštaju bočne izdanke koje nakon nekog vremena možemo odvojiti i zasebno zasaditi .

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 17 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.