Ludwigia repens

ImagePorijeklo: Sjeverna Amerika, Mexico
Visina: 30-50 cm
Širina: 5-8 cm
Zahtjevi za svjetlom: srednji - visoki
Zahtjevnost: umjereno zahtjevna biljka
Najprikladnije vrijednosti vode: pH = 5.5-8, gH = 2-16, temperatura 15-26+°C

Ludwigia repens je jedna od najčešćih i najpoznatijih akvarijskih biljaka. Riječ je o vrlo lijepoj i bujnoj biljci koja je zbog svojih velikih dimenzija najprikladnija za stražnji dio većih akvarija. Iako nije prezahtjevna s obzirom na svjetlo, lijepa crvena boja listova postiže se samo u uvjetima s puno svijetla. U suprotnom, listovi će biti zeleni. Umnožava se vrlo jednostavno; presijecanjem i sadnjom dijelova matične biljke, odnosno otkidanjem i sadnjom brojnih bočnih ogranaka koji se razvijaju na matičnoj biljci. Na taj se način u samo nekoliko tjedana od nekoliko biljaka može dobiti grm iznimnih dimenzija.

U odgovarajućim uvjetima ova biljka raste vrlo brzo, pa je stoga i više nego dobrodošla u svakom akvariju (velika potrošnja nitrata i amonijevih iona). Iako se u literaturi obično navodi 26°C kao gornja temperaturna granica za ovu vrstu, iz iskustva mogu reći da odlično uspijeva i na 29°C, uz pretpostavku da su i svi ostali uvjeti zadovoljeni. Preferira blago kiselu vodu, a ne smeta joj ni veća tvrdoća vode. Sveukupno gledano, ova bi biljka trebala uspijevati u više-manje svim akvarijima.

Image

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.