Pseudochromis porphyreus

ImagePorodica: Pseudochromidae
Latinski naziv : Pseudochromis porphyreus
Engleski : Magenta dottyback
Stanište : Zapadni Pacifik
Temperatura : 23-27 C
Kvaliteta vode : sg 1.021-1.025; pH 8.2-8.4; dKH 8-12
Najmanja preporučena veličina akvarija:  50 L
Sigurna za akvarije sa koraljima: Da
Veličina: 6- 7 cm.
Ova ribica izuzetno atraktivne koloracije je pravi ukras u svakom morskom akvariju. Da bi se pokazala u pravom izdanju, ne bi je smjeli držati sa većim, agresivnijim ribama, ali također bi trebalo izbjegavati i ribe iz iste porodice i slične boje ( P.fridmani npr.), jer će dolaziti do sukoba. Prema ostalim ribama uglavnom pokazuje animozitet, dok prema manjima zna biti i agresivna. Prema mojim klaunovima (Amphiprion ocellaris)  s vremena na vrijeme, npr. za vrijeme hranjenja pokazuje malo jače znakove netrpeljivosti. Lagano krene prijeteći prema njima, ali ne dolazi do fizičkog kontakta i te "razmirice" traju svega 10-tak sekundi. Drugim riječima, izbjegavati manje sustanare u malim akvarijima u kojima nema mjesta za uzmak u slučaju eventualnog napada.

Prihvaća sve vrste hrane, od suhe hrane raznih vrsta do artemije u vrećicama (Tetra delica).
Pošto je dosta plašljiva, vrlo je bitno imati dovoljno kamenja i skrovitih mjesta u obliku prolaza i rupa, kako bi se osjećala sigurnije i tada se često zadržava na otvorenom.

U svakom slučaju, otporna, nezahtjevna, živahna i jako lijepa ribica, koju bih preporučio svakome.

Image  

Zadnje na forumu

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.