Acanthoscurria geniculata

Porodica:Theraphosidae
Podporodica: Theraphosinae
Rod: Acanthoscurria
Vrsta: Acanthoscurria geniculata
Engleski naziv: Brazilian whiteknee tarantula
Rasprostranjenost: Brazil
Zaštićenost: nije zaštićena vrsta prema CITES-u

 

Terarij

Acanthoscurria geniculata je vrsta pauka koji živi na tlu pa mu se, prema tome, treba urediti terarij minimalnih dimenzija 35cm širina X 35cm dužina X 30cm visina. Kao podloga koristi se treset ili zemlja za cvijeće koja nije tretirana pesticidima. Budući da su to pauci koji žive na tlu, trebali bi imati desetak centimetara zemlje, ukoliko si žele napraviti sklonište, a za to se mogu koristiti kokosov orah, razne teglice, grane od vinove loze itd. Temperatura u terariju trebala bi biti između 20°C i 28°C. Ova vrsta zahtijeva nešto veći postotak vlage, između 70% i 80%, a održavamo je tako da dio podloge navlažimo. Također, u terarij se obavezno mora postaviti i posudica s vodom.

Karakteristike

Acanthoscurria geniculata imaju tamno smeđi abdomen na kojem rastu svijetlo smeđe dlačice, tamnosmeđe noge s bijelim pregibima te tamno smeđi karapaks . Rastu vrlo brzo, otprilike do 20 centimetara, a životni vijek im je oko 15 godina.

Temperament

Vrlo su plašljiva i živčana vrsta pa imaju nizak prag tolerancije te vrlo brzo pokušaju ugristi, ili bacaju iritirajuće dlačice.

Hrana

Ova vrsta, kao i svi ostali pauci, hrani se cvrčcima, skakavcima, žoharima, crvima te mladim miševima (pinki) koji im se mogu dati najviše jednom mjesečno.