A gle Miza, dopustiti ćeš valjda da svatko ima svoje mišljenje, temeljeno na dugogodišnjem iskustvu u reef akvaristici. Marka sintetičke soli je uz model grijača akvarija valjda najmanje bitan faktor u uspješnosti reef akvarija. Znalci reef akvaristike u svijetu će uz opremu koju imaju napraviti uspješan, pa i SPS akvarij, uz bilo koju marku soli, jer, one su sve tu negdje vrlo blizu, u parametrima na etiketi, razlike su minorne i zanemarive a masu tih elemenata u tragovima je teško ili nemoguće kvalitetno izmjeriti pa možemo samo nagađati što ima u pojedinoj soli. Da ne kažem, da je reef akvaristika još uvijek na početku i u svijetu pa još uvijek nije uopće poznato čemu koji element u tragovima služi i dali te kakav učinak ima na rast koralja i jeli potrebno ga uopće dodavati ručno i putem soli koju koristimo. Ključni parametri, Ca, KH, Mg, se ionako za koraljni reef akvarij posebno dodaju pa time i porihtavaju po želji i potrebi, pa je marka tvorničke soli tu zaista sporedna stvar. Ali to ionako znaš i sam.
Sve ostalo je reklama usmjerena na poboljšanje prodaje određenog proizvoda. Kao što i sam znaš ova tema nije u oglašivačkom djelu DDL i Sicce programa već u, otvorenom za slobodnu diskusiju, djelu foruma. Shodno tome, dopuštena su svakojaka mišljenja i upisi forumaša o kvaliteti ili preporuci pojedine marke soli.
Ako želiš reklamirati Sicce sol kao jedinu i najbolju preporuku za reef akvarije gdje ti nitko neće proturiječiti, lijepo te molim, kao djelatnika tvrtke DDL, da to činiš u oglašivačkom prostoru podforuma tvrtke DDL koji zastupa Sicce proizvode.
Jer u suprotnom, cijeli morski dio ovog foruma pretvoriti ćeš u oglašivačko mjesto za Sicce, JBL i Juwel proizvode koje zastupaš, a složiti ćeš se, da to stvarno nebi bilo korektno.
Mislim da sam bio jasan. Pozz
Renta mišljenje je dopušteno naravno,ali iza mišljenja treba stajati realno i u ovom slučaju znanstveno obrazloženje!
Dakle veliki je problem koji se provlači pogotovo kod nas u zadnjih 10-ak godina kod nas to da se sve banalizira i nataj način stvara teza kako je sve i isto i ništa ne valja.
To se protivi svim načelima znanja i znanstvenog napretka koji je btw. zaslužan da se bavimo ovime ili onime pogotovo na znanstvenom polju ovakve i sve druge prirode koja radi na polju napretka općeg dobra na planeti !
Samo za primjer,dakle nema ljutnje ja slušam,čitam i analiziram ..to mi je posao
citiram
Citat: trpimirovich - Jučer u 20:11:06
OK, da ne ode ova tema u nekom krivom smjeru... koju sintetsku sol bi preporučili odnosno koju koristite a da se pokazala dobrom. Cijena nije upitna s obzirom da pričamo o 11 litara pa ako dobro računam za taj volumen mi treba cca. 365g soli...
Renta napisao;
Osim Aquamedic, najjeftiniju koju nađeš, biti će dobra
već ovdje se pobijaš i šalješ čudne i nerazumljive poruke
citat gut Renta
Marka sintetičke soli je uz model grijača akvarija valjda najmanje bitan faktor u uspješnosti reef akvarijaDakle i sam vidiš i pišeš onako kako ne misliš...ili radiš...sad ja moram postaviti pitanje koga i sa kojim razlogom i kojom porukom pomažeš ili odmažeš akva sceni,pogotovo kod mladih i neiskusnih akvarista btw. to se radi kod nas oduvijek i sve samo sa čudnim informacijama koje svakom inteligentnom čovjeku koji poznaje materiju stvari zna zašto i iz kojeg razloga
No da mi nismo takvi kao nacija ne bi ni bili u ovakvim problemima,ali ulaskom u EU neke stvari se moraju mjenjati po sili prirode nametnute od onih za koje smo mislili
da će nas vaditi.....
Sada blago rećeno smo neovisni onoliko kao i u svom stanu-kući.. dok podmirujemo raćune...ti zasigurno znaš o čemu pričam!
Kada govoriš da je jedino bitno Ca,Mg i Kh - što reći
,a što reći....
Dakle za čovjeka je bitno da jede samo MESO,KRUH I MLJEKO
Eto nemoj se ljutiti Renta ali želeći mi-nama poručiti i okrenuti priču sa stvarnosti radiš kardinalne greške,a kao osoba koja se bavi dugi niz godina akvaristikom morao bi znati,i trebao bi imati stajalište kao intelektualac..pa zar nisi pravnik?!
Dakle što se tiče mene i reklamiranja,educiranja i svih ostalih radova vezanih za Ihtiologiju-akvaristiku je rezultat koji nikad nije bio bolji i na višoj razini u HR na svim segmentima-danas ,to su činjenice-koje ti iz svog stajališta ne vidiš i iz svih drugih tebi poznatih razloga nećeš ni prihvatiti.
Da je tome ipak tako govori HR i sada SLO tržište koje vidi što time dobiva i koji je Sizifov posao napravljen od strane mene i DDL-a.
Ono što moraš znati nije DDL stvorio u akvaristici mene,već ja DDL i ponudu uz njegovu financijsku pomoć.
Ja ne radim kao trgovac radi na nivou znanosti i činjenica...i to je cijena uspjeha U SVEMU!
Ko god misli da može nešto postići obmanom,prevarom i lažima u tome su kratke noge :)i kratak rok trajanja...
Kada kažeš da ja samo i isključivo propagiram JBL,JUWEL I SICCE,opet moram reći da ne čitaš-ne slušaš ...valjda ti znaš zašto? meni nerazumljivo od tebe.
no ja za razliku kako se ti voliš i poneki izraziti da sam ja trgovac pa navlačim vodu na svoj mlin
Kako kada činjenice govore suprotno
1. za razliku od ostalih trgovaca ja se bavim aktivno (profesionalno) akvaristikom 12 godina
2.amaterski mi je staž od 36 god
(počeo sa 10)-nikad prekid
3.za razliku od ostalih trgovaca akvarista ja svoj akvarij-i koji je itekako uspješan tretiram samo sa svojim brandovima jer sam ih uzeo zato
što znam njihovu kvalitetu i poznajem ih osobno od tvornice do dućana (akvarija)
4. ono što mi fali ,a to su "sitnice"
(tipa samo stroncij,samo jod,samo kalij,kalij test,stroncij test) i ....to je to.ups i sol do sada
ali i to sada dobivamo od SICCE-a pa mi za to neće faliti ponuda
Dakle ima tu još nekih stvari koje bi trebale i brandova,naravno u daleko manjem opsegu,ali za koje tržište
Tako da Renta mišljenje je dozvoljeno ali kada neko iznosi svoje mišljenje kao tvrdnju ,a ne kao činjenicu(znanstveno dokazanu) onda radi kako se to kod nas lijepo kaže u službi vraga,a taj ti ga kad tad metne odostraga
Zato budi to što jesi i budi svoj
Moj interes je samo jedan,da HR nacija hoda uz bok EU akvarističkim nacijama (Niskozemska,Germani i sl) koliko je god to moguće više i kvalitetnije i zapamtite da dok se ja ovim bavim pazim i pazit ću da ne uđe ništa sumnjivo u HR sa našim brandovima i od njih
Da to i dokažem na jednom primjeru
Zašto u HR i SLO nema JBL zračnih pumpi i powerhedova????
ja mislim da sam pametnima sve rekao