Dimenzii: 110x60x50 ,
Volumen: 330l
Rastenija:Cabomba Caroliana,Eleocharis Parvula,Hemianthus Micranthemoides,Heteranthera Zosterifolia,Hygrophila Polysperma,Hygrophila Polysperma"Sunset",Ludwigia Arcuata,Ludwigia Repens,Microsorum Pteropus "Windelov",Rotala Rotundifolia,Cryptocoryne,Vallisneria,Cryptocoryne wendtii 'Brown',Sagittaria subulata,Anubias barteri 'Nana,Taxiphyllum barbieri,Microsorum pteropus,Hygrophyla corymbosa var. salicifolia,
330l so nadvoreseen filter ,staklen so taloznik i protok na voda od 1400l na sat, keramika ,lava, slljunak,sunger.treset od arami i arami super mineral. osvetluvanjeto e 0.50w na litar a ako gledame po luks ima sredno do jako svetlo okolu 15000lux so 2x 30w t8 osram bioluks , 1x54w t5 ho philips 830 o 1x 54w t5 ho philips activiva 8000k. fotoperiod do 12casa od koi 10casa site neonki .prihrana po ei kno3,po4,urea 30zrna a nekogas i povece i bez mikro zasto me napaga koncasta alga ako stavam .vodata se trudam da ja menuvam na nedela dena a se slucuva da ne ja smenam i po dva meseca. od ribi momentalno ima zebri ,ancistrusi ,amonjeri, kozici ,botija makrakanta,i polzavi nekolku vrsti od kafeavi do trubasti