I jedan i drugi filter su prakticki isto
.
I ne, neces ni s jednim biti zadovoljna, sa kapacitetom od 0,3 - 0,5L filter materijala, to su igracke, a ne filteri za vece akvarije, posebice ne za hladnovnodni akvarij.
Fora da mozes koristiti "sve filter materijale" je nazalost samo fora, nista od toga, spuzva je jedino sto tu stvarno stane, promjer tih kosarica za filter materijal je premal, visina isto tako, tu ne stane nista ozbiljno.
naravno, ako zelis polovicnu filtraciju, ok su, ako zelis dobru filtraciju, bjezi od toga, mozes i pametnije potrositi novce. na veci akvarij, npr.
U praksi, imam aquaball....u dijelovima. tocnije, kosarice za filter materijal su iskoristene za pravljenje resetke, a sama pumpa sluzi za nadoljevanje vode. i to je jedino za sto ga koristim, jer se za sve drugo pokazao besmislen.
Naravno, samo moje misljenje, mozda nekome ovakav filter ili tip filtera radi odlicno i nema nikakvu zamjerku, oni neka ga i preporuce onda, po meni, bjezi od toga.
a sto da uzmes,neznam, ako ne zelis unutrasnji pregradni ili vanjski filter, onda je ustvari svejedno, sta god da uzmes, na istom si, ako ne zauzima mjesto, onda i nije najsretnije rjesenje, ako je sretno rjesenje, zauzima mjesto.
osim ako ne pravis top-off, onda ne zauzima mjesto, i jako je dobro rjesenje.