Evo čitam,promatram ove teme već jako,jako dugo (godinama i ne vjerujem).... uvijek ista priča...
reaktori,vrti ,ne vrti,skine prevše od jednom,ne skida ništa,uginuli koralji,riknule ribe...
i onda ispočetka ko da se ništa nije dogodilo...mene to podsjeća na politički sindrom HR
ne mijenjati,već probati opet,opet...
možda ćuda ipak postoje
odgovor je DA ili NE
Jedno pitanje i jedna tvrdnja 101%
jeste li od tih silnih opcija probali biopelete koje za čudo nitko nema u takvom obliku,ne treba reaktor,možeš ih staviti u protok ili čak najobičniji vanjski filter,niš se ne treba vrtiti
,a
radi ,skida NO3,PO4 ne znam kako bi u nekoj ozbiljnoj količini za to imamo PO4 removere...
dakle jednostavno i učinkovito,provjereno kod mene,na akvarijima koje održavam i ljudima kojima sam preporučio,samo pozitivni rezultati kakvi i trebaju biti ako deklu piše ozbiljan trgovac koji to stavlja u promet
samo za info mjerio Samir svojedobno i ne vjeruje da ja imam ispod 0,02 mg/l PO4-(ja mjerim JBL-om)
I tako Samir došo sa malom plavom pročelavom
...nova točna maloa ,moraš ju pokazat,kaj buš ti sa permament testom točno zmeril
i HANA kaže pa ti imaš od nas 7-8 koliko je mjerio, jedino ti tako nisko PO4 ...
0.01 pa kak,pa tak
metnem svakih cca. 2 mj. jedan kompletan JBL PhospatEx i pola JBL SilikatEx i eto ti ga na
,kak mjenjaš vodu pa 5% kad stignem ,a to je između svakih 30 i 45 dana otprilike
A koliki ti je NO3 pa zadnjih 5 mj. 0,2 mg/L pa kak,pa tak "vrtim" čudotvorni Bio pelet u vrečicama koji unutra ima još nešto
a zakaj to drugi nemaju,kaj je nutra
neznam jer piše da se vrečica ni u kom slučaju ne smije otvarat
A koralji ...bog te veseli
Ja kad imam ono što radi i to dobro,ne istražujem da li ima nešto slično tome