Pozdrav ekipi na morskom djelu foruma!
Znao sam da ću i ja jednog dana pisati ovdje i napokon je došao taj dan
Znači ulazim u more i morsku akvaristiku, malawci su i dalje prva i stara ljubav i dalje su prisutni u mojim vodama
Ali more je more i zato sam ovdje!
Da krenem od početka...
Litraža...Pričao sam sa puno Vas ovdje s foruma i svi su mi više manje savjetovali da uzmem što veći akvarij iz razloga što je takav sustav stabilniji, zanimljiviji, unutra mogu staviti gotovo sve što želim od riba i koralja. A ako uzmem manje nešto da ću za par mjeseci htjeti sigurno nešto veće jer neću imati prostora unutra za sve svoje želje. Iskustvo radi čuda
.
Odlučio sam se za dimenzije 180x65x55v jer mi je ta dimenzija maximum maximuma koji mi stane u stan
Akvarij će biti od 10mm strojno brušenog stakla sa uzdužnim i poprečnim ojačanjima, bočna i prednja strana od optiwhite stakla, preljev od crnog stakla.
Sump će biti 110x53x40 10mm dno i 8mm bočne stranice, tank za RO vodu 40x53x50 8mm staklo, tankovi za balling otopine 4 komada sa dijelom fiksnog poklopca i rupom za crijevo, sistem za nadoljevanje vode i sistem za overskim zaštitu, ATS...
Stalak je već u izdradi, od 4x4cm 2mm debelog željeza, premazan će biti s 2 sloja primera i 2 sloja bijele dvokomponentne boje za brodove.
Slike stalka stižu već ovaj tjedan:)
Kad dode stalak zadnja strana stalka, podnica za sump i podnica za akvarij će biti obućena u 1,5 cm debele OSB ploće, a ploće ću presvući u bijeli certifix.
Nastavak kroz par dana...