S obzirom da su Hypancistrusi većinom mesojedi, probaj se ne koncentrirati na hranu za Pleco-se... (jer je bazirana na vegetarijanskoj prehrani).
Pokušaj s smrznutim bloodworms-ima, pokušaj sa smrznutom kozicom, eventualno im ubaci koju oguljenu tikvicu i vidi da li će ju zobat.
Također pećine ti nisu adekvatne, Hypancistrusi vole puno manje rupe za skrivanje - ima ih kod nas danas za kupiti, vidio sam kod Nene na AKTer-u u ZGu da ih drži.
U svakom slučaju, sa adekvatnom prehranom, dovoljno velikim akvarijem (min 200l) mislim da bi za 2 godine mogao imati komotno mrijesne parove!
Lp,
Znam da su mesojedi ali nisam se uspio sa švabom dogovoriti/sporazumjeti pa sam išao redom. Imam kod kuće i smrznute bloodwormse i tubifexe i mysis i mix za diskuse. A imam i farmu enhitreje tako da će se kvalitetno hraniti.
Akvarij od 160 ili 200 lit za njih je u fazi planiranja (mjesto, stalak) i imat će sav potreban sadržaj (pećine, granje, oblutke, adekvatan pijesak...) Za prvu ruku i njihovu trenutnu veličinu, ovo im je poput bazena.
Mislim da im nije toliko važna visina akvarija pa će ići jedan plići
Također vole i jači protok pa ću nešto i u tom smjeru morati poduzeti. Imam jednu stream pumpu (ostalo od ciklida) pa ću nju iskoristiti.
Znam da su pećine za njih čak standardizirane (keramičke, 3,5x9cm ili tako nekako) pa će i takve biti unutra.
Tko je Neno i kako doći do njega i tih pećina?