ugl slično kao što su kolege odozgora već naveli, samo možda u manjem opsegu, budući da živim solo pa ne pravim takav nered - boce odvajam, plastične vrećice ne koristim već par godina već uvijek sa sobom imam platnene. i mamu sam navukla na to. jednostavno, radije ću nositi stvari po rukama nego uzeti plastičnu vrećicu...
auto koristim budući da putujem na posao u drugi grad, ali sam se sa kolegama dogovorila da, budući da nas je 4, svaki tjedan vozi netko drugi na posao, pa umjesto sa 4 auta idemo sa jednim.
svoj definitivno najveći "uspjeh" smatram to što sam uspjela malo "preodgojiti" kolege s posla da štede na uredskom papiru (smanjili smo potrošnju papira na trećinu, iako mislim da ima još mjesta popravcima). nevjerojatno mi je bilo s kakvom lakoćom bacaju papir, sreća pa su uvažili moje prijedloge. baterije skupljam pa ostavim u predviđenim kontejnerima.
radije ću neku stvar koja je npr malo zaštekala probati popraviti ili prenamijeniti, nego baciti pa odmah ići kupovati novu. baš iz te frustracije sa stvarima koje su napravljene da se troše i kvare više ne koristim bežični telefon - jednostavno mi nema smisla svakih godinu do dvije kupovati novi tel. jer se ovim bežičnim obavezno u vrlo kratkom roku pokvare baterije. pa sam kupila tel sa žicom za kojeg znam da je dugovječan i amen.
dečko me sprda što se svaki puta zaustavljam kod police u konzumu na kojoj drže ono poluuvenulo cvijeće koje prodaju po nižim cijenama - uvijek uzmem par lončanica i oporavim ih, jer je obično dovoljno da se te sirote biljke samo zalije i odmah se preporode. pa zato imam džunglu u stanu...
sa vodom štedim maksimalno - odavno mi je nepoznat pojam npr. pustiti vodu da teče dok perem zube. voda kod mene teče jedino kad se koristi za nešto. po tom pitanju morati ću "preodgojiti" dečka, budući da on obožava pustiti vodu da teče i tako stoji pod tušem po sat vremena (diže mi se kosa na glavi samo kad se sjetim da mi je to pričao, već vidim da nas očekuje borba oko toga). kad mijenjam vodu iz akvarija njome zalijem cvijeće i tako ju opet upotrijebim, umjesto da ju samo odlijem u odvode. cvijeće bude sretno, a ja zadovoljna.
žvake ne žvačem baš zbog toga što ju se na kraju ipak mora negdje baciti - radije koristim nekakve osvježavajuće bombone. papiriće obavezno u kantu ili u džep pa do najbliže kante...
dobijem živčani napad svakog božića kad vidim koliko borova je posječeno, pogotovo kad prolazim kraj placeva gdje ih prodaju. bude mi kao da prolazim kraj groblja. i to sve u ime mode i konzumerizma, a onda kad božić prođe svi bacaju te jadne poluosušene borove posvuda po gradu - užassss. pa sam si uzela umjetni bor da ne sudjelujem u "pokolju" (bilo je ili ne imati bor uopće, što se znalo dogoditi nekoliko božića, ili uzeti umjetni).
ugl, sitnice ali eto. malo po malo...