Uh, još jedan terarij?
Taj je isto morao biti prekrasan. Meni od Calathea je najljepša crocata, zbog njezina narančastog cvijeta
Alocasiu sanderianu sam imala prije 15g. ali je rasla tako da jedan list da, jedan odozdo propadne
Tako godinu i pol, dok jedan dan nisam pošizila, i pravac u kantu s njom.
One biljke koje mi napreduju bez problema njih imam, a koje kenjkaju, skupim hrabrosti i šikam.
Imala sam Zygocactus (božićni) pelcer posadila, da bi za četiri godine bio ogroman, moja mama od oduševljenja išla brojati cvijetove, do tristo brojala i odustala. A pošto je bio tako velik, nisam ga svagdje tjekom zime mogla staviti, pa se smrzo
Od tad, se svakom cvijetu za koji znam da nemogu imati prikladne uvjete oduprem, tako da se zyga sjetim.
Za orhidarij navodno su najpogodnije Cattleya i Phal-ovi, jer vole više temperature i visoke vlage i ne zahtjevaju prezimljavanje u hladnijem prostoru.
Kakav je to novi projekt u pripremi?
da čujem!!! I da, to staklo je problem, kad bi mi da nam to bilje visi po svukud oko nas, (več se vidim ispod Cikas palme od 2.5m
) a kad bi već to, onda da se i samoodržavaju, čiste od prašine i presađuju usput saami,
skromnih smo zahtjeva!
Ja ovih dana da smirim živce
skupljam sukulente pa ču ih saditi u staklene zdjele.