Ovaj akvarij (moj nadraži!) je već doživio toliko postava i pretumbavanja da se ni sam ne mogu sjetiti svih... Ali ne bi to radio da nisam uživao u tome. Zadnji postav traje "već" nekoliko mjeseci, točnije 4, i za sad sam jako zadovoljan kako napreduje... Prilikom uređenja moto mi je bio "KEEP IT SIMPLE"
Sam akvarij je cayman 40 i ima 21l. Od opreme u njemu je originalna rasvjeta (T5 8W) i grijač Bluclima50. Originalni filter Blucompact 01 sam zamijenio sa također unutarnjim malo jačim.
Hranjive podloge skoro pa nema, nešto malo ispod crnog šljunka, ali za bilje koje imam u njemu i nije potrebna. Tu su microsorum, anubias i puuuuno mahovine, te eleocharis parvula u porednjem desnom kutu. Grane su prikupljenje u jednoj ugodnoj šetnji gotovo suhim koritom Rječine, a ispod ove džungle od mahovine nalazi se lava kamenje.
Što se stanovnika tiče, znam da su unutra Red Cherry kozice, ali o točnom broju me ne pitajte jer ne znam niti okvirno! Počeo sam prije neka 3 mjeseca sa 12 komada a danas ih je sigurno 100tinjak. Stalno igraju skrivača u mahovini tako da ih je jaaaako teško postrojiti
Trebao bi se riješiti polovice i ubaciti malo "svježe krvi", tako da ako netko ima viška kozica, ovim putem pozivam da se javi!
O komunalijama se brinu sijamski algojed i 2 ancistrusa (bebe od 1-2 cm) koji su tu privremeno dok ne prerastu ovu džunglu!
Slike nisu nešto, po običaju, ali eto...
I samo da napomenem da je krajnje vrijeme da malo poštucam ovu mahovinu al nikako da uhvatim vremena, tako da nove slike stižu kad se uhvatim tog posla!