Evo mali update... Okinuo par slika prije šišanja i promjene vode... Manje-više je sve po starom. Nisam sad skoro 2 tjedna ništa rezuckao pa su mi malo stargrass i hygrophila napravile nereda. Ali sredit ću to brzo, škare su pripremljenje
Bio sam malo zeznuo stvar jer sam išao mijenjati obje žarulje u isto vrijeme (imam 2x15W) što je rezultiralo pojavom algi. Malo sam pojačao CO2 i gnojenje tako da se stvari vraćaju u normalu (osim što mi je ostalo crne čupave, s njom još vodim bitku)!
Sada me "muči" glossa koja se turbo zgusnula i napravila tepih baš po mom guštu. Čitao sam da bi ju trebalo razrjeđivati jer u protivnom dolazi do odumiranja donjh listova. Za sada to još nisam primjetio, ali ako netko ima iskustva s tim, molim za savjet dok nije prekasno
Fora mi je što se u desnom dijelu skroz pomiješala sa eleocharisom, nisam još siguran ako je to simbioza ili borba, ali efektno mi izgleda kako mladi eleocharis probija između listića glosse, U srednjem se dijelu akvarija to isto dešava sa echinodorusom tenellus.
Eto, to je to za sada, idem zasukat rukave i malo sredit ove dvije beštije sa lijeve strane!