Pošto se u ovoj temi spominju tehnike ubijanja, ja bi skrenuo pozornost na jedan slučaj gdje se snimalo kako se na farmi kokoši nesilica riješavaju nepotrebih mužjaka...jednostavno da vidite kako profesionalci to riješavaju bez nekog grizodušja....
OPREZ! IZNIMNO UZNEMIRAVAJUĆE SNIMKE!
http://boingboing.net/2009/09/01/baby-chicks-ground-u.html
sorry al moram prokomentirat, pošto sam radio sa takvim stvarima prije..ovo ostalo neću komentirat, jer smatram da je to hrana za zmije i da ona želi jesti,a kak se ubija, tak mi je svejedno, jer su štaksiji to i zaslužili
..da se vratim na citat..ovo ubijanje mužjaka/pjetlova ne na ovoj farmi nego u valionici je čisto normalna stvar i radi se svugdje i kod nas, čak i u najvećim valionicama u rh i u cijelom svijetu, ali samo kod nesilica..zašto..ove nesilice se koriste za proizvodnju konzumnih jaja, mućjaci su neplodni i od njih nema nikakve koristi, i oni su osuđeni prilikom valjenja na smrt..tak je to..mi smo to radili malo drugačije (gušenjem u vreći za smeće, okrutno al jbt ga, takav je život okrutan reče prije tito), a nakon toga su završili i još uvijek završavaju u škrinjama sokolara u šibeniku, ne želim stavljat imena..znači ti mužjaci/pjetlovi su niš koristi u daljnjoj proizvodnji i oni su ekonomski ne isplativi za držanje..
drugo je kod rasplodnih pilića (koji će se kasnije koristit za rasplodna jaja) ili pak kod brojlera..
sorry napodužem OT, al nisam pratil prije temu da bi odgovoril il ajmo reč, argumentiral..
živo dalje na tehnike usmrćivanja