Prosinac 21, 2024, 16:38:53 poslijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: kako ubijate  (Posjeta: 18678 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gstaraz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
Odg: kako ubijate
« Odgovori #75 u: Listopad 06, 2010, 18:37:16 poslijepodne »
da, možda sam pretjerao sa reakcijom, ali jednostavno me razbijesni bilo kakvo sadističko ubijanje životinja, a kad sam vidio onu giljotinu i ostalo... no comment  :down:

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #76 u: Listopad 06, 2010, 19:05:33 poslijepodne »
tako je i u prirodi,šta sad,meni je to normalno,da su životinje životinjama hrana.
 :rolleyes:

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #77 u: Listopad 06, 2010, 19:15:03 poslijepodne »
tako je i u prirodi,šta sad,meni je to normalno,da su životinje životinjama hrana.
 :rolleyes:
...da pitoni se skupe pa slažu giljotine, gas komore, električne stolice... molim te...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #78 u: Listopad 06, 2010, 20:41:14 poslijepodne »
gstaraz, kolega pa nemoj dolazit na nas dio foruma ako mislis davat ovako glupe i sulude komentare.....stvarno ne kuzim koji ti je smisao provocirat okolo kad znas da cemo te svi popljuvat jer zmije jedu glodavce, ptice....neznam kak ti ali aj jedem meso i to sve vrste i iskreno da ti kazem nije me bas previse briga kak su ubijene....radije bi da su umrle ko moji stakori u sekundi nego da su prozivljavale ubijalje kipućom vodom, iskrvarenje i kaj ja znam kakve sve brutalne nacine ubijanja, cak mi je i lakse da se s tim opce ne zamaram....

a ako si vec tako jako solidaran onda si pokušaj percipirat smrt u jednoj sekundi kada tresnes u beton, smrt kada ti odrube glavu sto je isto trenutno, smrt kad utones u san od plinova....ili pak minutno++ davljenje i gnjecenje od strane zmije....
ali o takvim stvarima je opce glupo raspravljat, svako ima pravo na svoj zivot i aj to postujem ali u prirodi postoji hranidbeni lanac.....i vjeruj mi da gotovo niko ne ubija stakore giljotinom i plinom.....

toliko od mene, i molim te da se vise ne javljas s ovakvim komentarima jer u ovoj zajednici nisi u pravu....
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #79 u: Listopad 06, 2010, 21:29:47 poslijepodne »
gstaraz, kolega pa nemoj dolazit na nas dio foruma ako mislis davat ovako glupe i sulude komentare.....stvarno ne kuzim koji ti je smisao provocirat okolo kad znas da cemo te svi popljuvat jer zmije jedu glodavce, ptice....neznam kak ti ali aj jedem meso i to sve vrste i iskreno da ti kazem nije me bas previse briga kak su ubijene....radije bi da su umrle ko moji stakori u sekundi nego da su prozivljavale ubijalje kipućom vodom, iskrvarenje i kaj ja znam kakve sve brutalne nacine ubijanja, cak mi je i lakse da se s tim opce ne zamaram....

a ako si vec tako jako solidaran onda si pokušaj percipirat smrt u jednoj sekundi kada tresnes u beton, smrt kada ti odrube glavu sto je isto trenutno, smrt kad utones u san od plinova....ili pak minutno++ davljenje i gnjecenje od strane zmije....
ali o takvim stvarima je opce glupo raspravljat, svako ima pravo na svoj zivot i aj to postujem ali u prirodi postoji hranidbeni lanac.....i vjeruj mi da gotovo niko ne ubija stakore giljotinom i plinom.....

toliko od mene, i molim te da se vise ne javljas s ovakvim komentarima jer u ovoj zajednici nisi u pravu....

NP.

Neču vas smetati, uživajte u vašoj zajednici ...

-a nisam nikako provocirao, i nije mi uopće bitno bio u pravu ili ne, več mi se zgnjusilo kad sam vidio one slike (ja imam kineskog hrčka kao ljubimca, pa pokušaj shvatiti)

Dobru vam zabavu želim, i oprostite na smetnji.

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #80 u: Listopad 06, 2010, 21:33:47 poslijepodne »
ma i jagode su žive... plastičnim čepovima od boca:)

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Listopad 06, 2010, 22:26:23 poslijepodne »
evo moje prvo iskustvo, moram priznati da je lakše nego sam mislio
Na nekom clipu na youtube-u sam vidio (mislim da sam ga i zalijepio negdje u ovoj temi) da se glava pincetom prisloni uz pod/stol i samo potegne rep koji se drži pri bazi....to sam i napravio. Malo živci rade ali uginu odmah. Naravno ne kao mimoza, nego se povuče...

Eto, 2 sam joj ostavio

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #82 u: Listopad 07, 2010, 11:05:55 prijepodne »
-a nisam nikako provocirao, i nije mi uopće bitno bio u pravu ili ne, več mi se zgnjusilo kad sam vidio one slike (ja imam kineskog hrčka kao ljubimca, pa pokušaj shvatiti)

imamo i mi našu Koku i Kokija pa svejedno jedemo piletinu.

jedno je ljubimac, drugo je hrana.
za hranu se ne vežeš a zmija mora jesti jednako kako moramo i mi

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #83 u: Listopad 07, 2010, 21:14:33 poslijepodne »
da, možda sam pretjerao sa reakcijom, ali jednostavno me razbijesni bilo kakvo sadističko ubijanje životinja, a kad sam vidio onu giljotinu i ostalo... no comment  :down:

Gstaraz, kužim šta hoćeš reći i ja sam tako razmišljala! Moj ti je savjet da bježiš s ovog dijela foruma, jer ako se predugo zadržiš mogao bi promijeniti mišljenje  :D   
Ne znam, valjda se ovdje koriste nekom metodom ispiranja mozga ili nešto slično, jer u početku sam i ja ovdje zastupala stav  „jadni mišeki“ i „kako vam nije žao sirotih živinica“.

Sad, 10 mjeseci kasnije doma imam pitona koji jede, pogodi što – mišeke!

Jednostavno se tjeram ne doživljavati ih više ko male slatke životinjice, nego ko hranu za ljubimca koji mi je :heart: ...

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Listopad 07, 2010, 22:42:10 poslijepodne »
slažem se sa ivborosom i ostatkom, ovo je dio foruma za ljubitelje   teraristike i svime što uz to dolazi....ako se nekome ne sviđa neka ne dolazi. mene ne zanima moda pa ne idem na njihov forum i ne dižem prašinu i ispadam paranoid i histerik.

sve 5, nema tenzija niti ikakvog podcjenjivanja. moć je prihvatiti čovjeka a ne ga osuđivati zbog njegovog pravog ja!
 :up:

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #85 u: Listopad 07, 2010, 23:07:02 poslijepodne »

I ono nije giljotina za odsecanje glave pacovu, već su ivice tupe,
i pritiskom se pacovu samo slomi vrat...

Offline k174

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #86 u: Listopad 16, 2010, 13:09:53 poslijepodne »
hehe, malo sam se nasmijao na par postova....

ako vas interesira kako se to radi po znanstvenim institucijama kada treba eutanazirati pokusnu životinju, opće prihvaćene su 2 metode "humanog" usmrćivanja.
Jedna je gušenje suhim ledom (kompresirani CO2 u krutoj formi) - traje svega 15ak sekundi i po meni je najbolji nacin,
drugi je tzv. cervikalna dislokacija iliti lomljenje kralješnice kao što su već neki napisali. Ni ova nije loša pošto životinja pati minimalno (uglavnom zbog stresa izazvanog neprirodnim hendlanjem), jedino što morate "ushemiti" taj zahvat... Dakle jedan ruka za bazu repa (kod manjih životinja puca lako pa opet da izbjegnete masakr, primite za stražnje noge), druga ruka za šiju odmah iza zatiljka, radite na ravnoj podlozi, pritisnete objema rukama o podlogu i razvučete dok se nečuje karakterističan zvuk. Slijedi refleksno grčenje skeletnog mišićja, što je normalno i ne znači da životinja nije mrtva.

A ovo lupanje o pod, slivnik, živo zamrzavanje, gušenje kesom i slične besmislice, ako bar mrvicu poštovanja imate prema toj životinji, okačite mačku o rep.
p'n'l

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #87 u: Listopad 16, 2010, 17:03:21 poslijepodne »
Gušenje suhim ledom traje 15stak sekundi a udarac ga usmrćuje odmah. Pa sad meni je udarac bolje rješenje.
Ne bi mogla lomiti kralježnicu jer to znači da bi morala vidjeti a za to nemam želudac. Ovako ga ubacim u vrećicu i sekundu kasnije je mrtav.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Listopad 16, 2010, 19:51:40 poslijepodne »
i odraslog štakora kojeg bi inače trebao ubit sa puškom jer je veličine omanjeg psa nemam namjeru primat u ruke jer bi mi vjerojatno odgrizao ruku za vrijeme "pripremanja zahvata"...

Offline gassner

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #89 u: Listopad 16, 2010, 20:10:52 poslijepodne »
Gušenje suhim ledom traje 15stak sekundi a udarac ga usmrćuje odmah. Pa sad meni je udarac bolje rješenje.
Ne bi mogla lomiti kralježnicu jer to znači da bi morala vidjeti a za to nemam želudac. Ovako ga ubacim u vrećicu i sekundu kasnije je mrtav.

Strasno!!!  meni je ovo isto kao da npr. doma imam tigra, moram ga nahranit nekom bestijom malo manjom od njega, ali ju prije toga ubacim u kesu drmnem o zid i dam tigru da mi po kuci nema krvi od njihovog klanja. e sad, to je moje misljenje i imam na to pravo, isto ko ti pa cemo ovim izbjec raspravu u ovom smjeru.

nego, sta mene zanima je to dali se moze taj mis, pacov, nebitno, jednostavno ubacit u terarij sa zmijom i ona ga sredi onako kako ona najbolje zna ?
to mi je i logicnije, al buduci da radis/te to s vrecicama i drmanjem od zid sigurno ima neka caka jer u protivnom ih vi ne bi ubijali.
Tanganyika - N. multifasciatus, 85 l.
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67695.0

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • terarist
« Odgovori #90 u: Listopad 16, 2010, 20:26:39 poslijepodne »
gassner- smrt kakva takva mora bit..(al cineci to na najhumaniji nacin..al ok..
           ...zmija se moze hranit zivim plijenom, neke zmije nezele jest mrtvu hranu tako da se mora sa zivim.. ali to se izbjegava jer zna biti posljedica...
              zmija ako ne uhvati dobro stakora,odraslog misa...mogu je izgrist, a glodavci prvo sto napadaju je glavu (oci..)..a to nitko ne zeli.. :up:
sta je tu je!

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #91 u: Listopad 16, 2010, 21:05:51 poslijepodne »

Strasno!!!  meni je ovo isto kao da npr. doma imam tigra, moram ga nahranit nekom bestijom malo manjom od njega, ali ju prije toga ubacim u kesu drmnem o zid i dam tigru da mi po kuci nema krvi od njihovog klanja. e sad, to je moje misljenje i imam na to pravo, isto ko ti pa cemo ovim izbjec raspravu u ovom smjeru.

nego, sta mene zanima je to dali se moze taj mis, pacov, nebitno, jednostavno ubacit u terarij sa zmijom i ona ga sredi onako kako ona najbolje zna ?
to mi je i logicnije, al buduci da radis/te to s vrecicama i drmanjem od zid sigurno ima neka caka jer u protivnom ih vi ne bi ubijali.

Imaš pravo na svoje mišljenje ali onda ne dolazi na ovaj dio foruma. Isto kao što ni ja neću otići na forum o glodavcima npr. zeko i prijatelji pa tamo pisati kako ubijam miševe, štakore.

Može se ubaciti živ ali postoji rizik da ugrize i ozljedi zmiju. Moja morelia već jede štakore i ne želi zamisliti što joj jedan takav može učiniti. nakon što sam kod Matije  vidjela što je miš napravio zmiji (mislim da je u pitanju bila kukuruzna) više nikad ne bi dala zmiji živi plijen, ok osim majušnog pinkija.
Svatko ima pravo na svoj izbor ljubimca a moj je zmija, ne miš ili štakor - na njih gledam kao na hranu mojim ljubimicama.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Listopad 16, 2010, 21:13:09 poslijepodne »
zmije dosta često fulaju ili krivo uhvate glodavca pri hranjenju... i za to vrijeme ih glodavac može poprilično izgrist..  iz toga može doć do infekcija rana..ili do takvih ozljeda da zmije uginu...

Offline gassner

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #93 u: Listopad 16, 2010, 21:21:28 poslijepodne »

Imaš pravo na svoje mišljenje ali onda ne dolazi na ovaj dio foruma. Isto kao što ni ja neću otići na forum o glodavcima npr. zeko i prijatelji pa tamo pisati kako ubijam miševe, štakore.

kakve veze ima moje dolazenje il ne dolazenje na ovaj dio foruma. cinjenica je da uzmes misa, stavis ga u kesu i mlatnes njime o zid.
ponavljam, imas pravo na to. tvoja stvar.
pozdrav
Tanganyika - N. multifasciatus, 85 l.
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67695.0

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #94 u: Listopad 16, 2010, 21:54:20 poslijepodne »
Jer dolaziš izražavati svoje zgrožavanje među ljude koji imaju zmije kao kućne ljubimce.
 Mene zaista ne zanima tvoje mišljenje kako je to nehumano, već me zanimaju metode ubijanja o čemu i je ovaj topic.

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Listopad 16, 2010, 22:31:55 poslijepodne »

kakve veze ima moje dolazenje il ne dolazenje na ovaj dio foruma. cinjenica je da uzmes misa, stavis ga u kesu i mlatnes njime o zid.
ponavljam, imas pravo na to. tvoja stvar.
pozdrav

a moja baka uhvati kokoš za noge, postavi im vrat na panj i odalami sjekirom dok krv štrca na sve strane...
susjeda svinju upikne nožem u jugularku i čeka da iskrvari.
zečevi na sličan način a ako je osoba  jača može i zakrenut vratom.

drugim riječima....
ubit nekak moraš a kako bakice ne misle gradit plinske komore do štale da bi mogle kolinje napravit tako ja mogu dovoljno jako potegnut odraslog štakora za rep (znaš li uopče kako jako odrasli štakor može ugirst? ja probala i prebrojala zvijezde. doslovno) da mu kičma instant pukne ali mogu dovoljno jako zamahnut o rub stepenice/navedi po želji da mu vrat instant pukne.

"tup" i nema ga.

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #96 u: Listopad 16, 2010, 22:55:52 poslijepodne »
Jer dolaziš izražavati svoje zgrožavanje među ljude koji imaju zmije kao kućne ljubimce.
 Mene zaista ne zanima tvoje mišljenje kako je to nehumano, već me zanimaju metode ubijanja o čemu i je ovaj topic.

a zašto onda nebi stavila i mačića i lijepo tresnula nijime  o zid? ili kunića? koja je razlika između njih i miša? miš je čak i inteligentniji. čudni neki ovi ljubitelji životinja. ... :roll:

da nebude off topic to ti je moj prijedlog. stavi mačića u vreću , mlatni s njime par puta u zid ili nešto tvrdo i nahrani zmiju.

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #97 u: Listopad 16, 2010, 23:04:38 poslijepodne »
A šta ćeš, takvi smo ti mi teraristi, željni krvi i ubijanja... Nego sreća tvoja da su Tiranosaurusi izumrli,
inače bi i ti završio u vreći pa o zid :D...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Listopad 16, 2010, 23:08:32 poslijepodne »

a zašto onda nebi stavila i mačića i lijepo tresnula nijime  o zid? ili kunića? koja je razlika između njih i miša? miš je čak i inteligentniji. čudni neki ovi ljubitelji životinja. ... :roll:

da nebude off topic to ti je moj prijedlog. stavi mačića u vreću , mlatni s njime par puta u zid ili nešto tvrdo i nahrani zmiju.

fascinantno mi je kako se uvijek nađe bisera...

1. zmiju se ne hrani mačićima. ni štencima između ostalog kako neznalice vole primječivati..
2. a i da se hrani uvijek se može nači alternativa. u smislu da je 99% ljudi lakše ubit štakora neko mačića
3. što misliš što se nalazi u hrani za mačke i pse...? samljevene kravice, ovčice, svinjice i pileki... čudni neki ljudibitelji životinja kada mogu imat peseke i miceke z aljubimce i hranit ih drugim životinjama...
4. još čudnije što nisi odreagiro i na moj post sa usporedbom bakice na selu koja kolje svoje životinje. si ikad vidio kolinje? masakr i po. ali hej, to su šnicli, ne? to se smije ubit ali ne daj bože zmiji poslužit večeru...
strašne te bakice, sve bi to trebalo globit...
kako se samo usuđuju odrubitglavu piceku, nemože ih se ni ljudima nazvat!

5. bi ti bilo draže da se živi štakor ubaci? slobodno odi kod nekog vidjet kako to izgleda i koliko dugo ga zmija davi, koliko se dugo bori za zrak dok mu rebra pucaju... puno duže nego trenutačan udarac o tvrdu podlogu

« Zadnja izmjena: Listopad 16, 2010, 23:12:13 poslijepodne od Kisa »

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Listopad 16, 2010, 23:09:44 poslijepodne »
A šta ćeš, takvi smo ti mi teraristi, željni krvi i ubijanja... Nego sreća tvoja da su Tiranosaurusi izumrli,
inače bi i ti završio u vreći pa o zid :D...

"Preko noći misteriozno nestao slon iz zoo-a Zagreb"  :D