kako bi ti rađe umro? da te anakonda minutama davi život iz tebe ili da te netko odvali kamenom u glavu dok se nisi ni snašao?
Mislim da su ovde neki već bili odvaljeni kamenom u glavu, čim se upuštaju u raspravu o nečemu,
o čemu neznaju gotovo ništa...
e pa onda poslušaj onaj moj prijedlog. mačića u vreću, tresni s njime u zid, pogledaš u vreću dali je mrtav, ako nije još par puta ga lupiš.
ali nećeš mačića jer on ima slatke okice? nemoj samo reći da nemožeš hranisti sa mačićima jer su veliki zalogaj za zmije. ima dovoljno terarista čije zmije lako mogu progutati mačića.
mačaka lutalica ionako ima previše a i svodi se na isto- jedna životinja ubijena da bi druga jela.
Hvala na predlogu druže, evo poslušao sam te i baš ti hvala na savetu jer super funkcioniše...
Ja osobno nikad neubijam ribu. Ubacim je zivu i gledam kako je love i onda na komade rascupaju ... priroda je okruta :-)
Da, ti Tile držiš takve životinje da nema rizika kada im daješ živi plen, ali šta recimo da imaš neku vrstu
amazonske kornjače koja se hrani isključivo piranama, dali bi rizikovao da svojim ljubimcima daješ
živi plen, pa da jednom od 200 hranjenja dodje do povredjivanja? Cela poenta ove priče je upravo u
tome, ali neki ljudi ovde svet oko sebe gledaju samo kroz crno ili belo, i ne mogu da shvate da postoji
i sivo, pa im je onda dosadno i dolaze ovde da nas Terariste ubedjuju da smo psihopate i da ne treba
da čuvamo životinje koje čuvamo, već da predjemo na tetrice, zebrice i ostale ribice...
Kao što kažeš, priroda je okrutna, i to dali će miša ubiti zmija ili ja je totalno sve jedno, jer on je rodjen
da završi na takav način, inače nebi nikad ni ugledao svetlo dana, a to dali se ja zbog toga onda mogu
zvati ljubiteljem životinja, mislim da da, jer sam premestio delić prirode u svoj dom, gde te životinje žive
mnogo boljim i bezbrižnijim životom nego u prirodi, i gde je čak i smrt bezbolnija i i manje se pati...
koja je razlika između vas i klinaca koji okolo ubijaju mačke, pse lutalice ili šta im padne pod ruku? oni to rade iz zadovoljstva , isto kao i vi. da nije tako, nebiste imali zmije za kućne ljubimce.
jer obično neradiš nešto što ti ne predstavlja zadovoljstvo , odnosno stvara ti nelagodu. a ovo lako možeš izbjeći, jednostavno izabereš drugog kućnog ljubimca. svako malo ubijati neku živinu lupanjem o zid, gušenjem...
Dragi dečko, blage veze ti nemaš šta je prava ljubav prema nekoj životinji, jer izvaljuješ ovde gluposti
koje ne priliče tvojim godinama... Po tvojoj logici svi svetski ZOO vrtovi su leglo psihopata koji ih vode
i koji ne vole životinje zato što u njima čuvaju životinje predatore, pa moraju da ubijaju druge kako bi
njih nahranili...Niko ovde ne radi nešto što mu ne predstavlja zadovoljstvo, jer gde ćeš dokaz za veću
ljubav kada si spreman da zbog svog ljubimca pogaziš i predješ preko nekih svojih moralnih načela
da bi njoj bilo dobro, znači nama su životinje važnije i od nas samih, a veruj mi, da mi sutra neko dodje
na gajbu i pokuša da mi oduzme moje zmije, ne bih razmišljao ni trenutka i "naneo bih mu veoma teške
telesne povrede", tako da je mlaćenje miševa najmanji problem...
E to se zove ljubav, a dali ću ja za likove sa mišijom inteligencijom zbog toga biti psihopata, iskreno me
zabole, jer gledam svoja posla (za razliku od nekih) i ne diram nikog, ali to očekujem i od drugih...