ma samo mećite slike i filme, jbg, da se nekaj vidi i nauči.
baš mi je drago da je i jzh uletio sa fotkama.
kao što rekoh i kao što svi znate,, akvarij nikad nije gotov.
več sam danas malo ispremješto manje kamenje, malo.
kaj se tiče anubiasa, sad ga je za 2/3 manje nego kaj ga je bilo.
ali sam se djelomično povodio filmovima national geografica u više partova, gdje sam oko multića i altolamprologusa uočio dosta granja i nekaj nekakvih biljki, pa sam malo ukomponiravao, a obzirom da je anubias jedina aq biljka koju respektiram, eto je i ga. frend radi aq, pa bu dio anubiasa i kod njega završio. na kraju krajeva, nije ni to jezero samo od kamena... a i anub je afrikaner. trebam još za aq nać i u nj stavit sitnijeg i tanjeg razgranatog granja. naravno, bez pretjerivanja.
-kad nađem dovoljan broj dovoljno velikih oblih kamenova, ovo sve ide van.
kaj se tiče rasporeda teritorija riba, najveći problem mi je neon-head koji zajebava druge leptosome (čini mi se pederast...
) julići su drito na sredini, leleupiji imaju desni kraj, multići lijevi, a altolamprologusi sviraju okolo... julići nisu čak niti zauzeli previše prostora. očekivao sam da buju tražili više. uglavnom, sve je na miru, svi su "ograđeni" i niko nikom ne smeta.
kaj se tiče riba u akvariju, općenito mi samo fali leptosoma. nažalost, takva je situacija... ne bih htio miješat leptosome, a sad imam 3m kekesa i 1ž kekesa. jbg, kero je dugo udijeljivao ovog neona, pa mi je (i njemu) bilo žal ga hitit u
, pa nek bude tu dok ne pretjera s dosađivanjem drugima.
oko ovog akvarija još ima puno posla, da bi došao do neke preko 50%tne faze razvoja...
trebam nać negdje i nekakve "reef-holdere" (ili kaj već...) na koje bum otraga objesio kamenčinu. napravio bi nekaj slično onome kaj je na jednoj fotki u cveletovoj temi, a nije cveletov akvarij.
btw, akv uživo ni ne izgleda tak zeleno kak zgleda na fotki.
i još btw, kakva je razlika izmežu mog calvusa i onog kod staglina? jbt, pa full su isti.
ko braća.