E to je već bolje..
Znači nisam jedini koji je imao problema s ovom stvari..
I ja sam mislio da bi bilo dobro provjeriti testerima neke parametre vode(nemam testere, a i neznam od kojih bi prametara krenuo, možda tvrdoću vode..)
Ja imam toga u filteru(vidi se na slici) i nešto sitno se pojavi na staklu, nije da mi je to primarna briga trenutačno u akvariju jel mi u akvariju vlada mali kaos što se tiče stanja s algama..naime cijano koja je bila stalno prisutna uz stijenku stakla je buknula u određenoj količini i na biljkama i na šljunku, pojavila se bradata alga a ima nešto zelene i smeđe alge..sve u svemu nije dobro ali može biti i gore..
E sad, što je dovelo do tog stanja:
1. Lampe su starije, imaju nekih 7-8 mjeseci i nisu nikad čišćene(dosta kamenca na njima)
2. bilje je dosta naraslo, a nisam dodavao nikakva gnojiva ni co2 u taj akvarij
3. Filter sam čistio svakih 3-4-tu promjenu vode(tjedana), a filter spužvice nisu mijenjane(uzete su isto prije nekih 7-8 mjeseci)..dali bi imalo koristi uzeti jači vanjski filter
4. Igranje sa različitim tjednim promjenama vode..prvo sam išao sa 10 litarskim (120L akvarij) tjedno, da bi prešao na 30L (tu se pojavio prvi put ovaj "kamenac") da bi se opet vratio na 10-15 litarske zamjene..
i mogu potvrditi ..čim malo ne pratiš akvarij..to je dosta algama da krenu
P.S. Sorry ako sam neprecizno postavio naslov teme, vidim da je to netko promijenio