Prosinac 27, 2024, 00:12:21 prijepodneNajnoviji Član: jantolekd

Autor Tema: Odg: moje ribice - murtila  (Posjeta: 21822 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline murtila

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: moje ribice - murtila
« Odgovori #25 u: Svibanj 18, 2009, 19:23:05 poslijepodne »
hehe - zlatice su veliki zavodnici - uvući će ti se pod kožu potpuno...ali, ne brini...svi smo to prošli!  :D

spol ćeš skužiti kad budu cca 8 - 12 mjeseci stare, tada počinje jurnjava po akvariju i dečkima se pojave male bijele točkice poput griza na škržnim poklopcima, a curicama se malo tibica zaobli ... do tada ih je gotovo nemoguće razlikovati jedne od drugih...

Nemam pojma koliko su stare jer kad sam ih dobila(prije 4-5 mj.),veličinom su bile možda mrvicu manje,ajmo reč 1-1,5 cm manje nego sad a već sam rekla da su sada oko 7cm sa repom
-Da li se veličina ribice računa sa repom ili bez  :question:
U dučanima sam vidjela zlatne toliko malecke,pa sad jesu li to bebači ili postoje vrste veće i manje,pa moje možda spadaju u veće   :uptnik:
Jer s druge strane,možda sam ih i dobila kao odrasle jer prije jedno dva mjeseca, jedna(sad već neznam koja)
je stalno ganjala drugu a vrlo rijetko treću,pa bi ja pomislila da je ta šef i da tlači ostale pogotovo tu jednu,i baš mi ju je bilo žao  :(
To je trajalo oko mjesec dana i prestalo ali nisam primjetila nikakve bijele točkice,(a možda nisam ni primjetila jer nisam ni znala za to )

FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #26 u: Svibanj 18, 2009, 21:01:26 poslijepodne »
nema različitih veličina zlatica - neke doduše, budu sitnije, neke krupnije, poput svih živih bića, ali da su baš kao skupina manje ili veće...nema
ma, u dućanima prodaju svašta - doista nekad premalene, još nedovoljno formirane bebice...

evo, moji mališani su se "rodili" 20.3. i najveći mali krampus jedva ima 2 cm dok ostali brace i seke imaju neki i jedva 5 mm, iako su svi već formirane ribice...

ribica se u stvari mjeri samo tijelo (do korijena repa) ali kad mjerimo s repom, onda to naglasimo i sve je OK

to što su se već ganjali pokazuje da se određuje polako spol (iako dok su mali ne mora biti) ali je u pravilu u ranim mjesecima to samo igra...sad, slijedeća jurnjava će već biti nešto ozbiljnija - onda prati točkice! ;)

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Svibanj 18, 2009, 23:07:26 poslijepodne »
nema različitih veličina zlatica - neke doduše, budu sitnije, neke krupnije, poput svih živih bića, ali da su baš kao skupina manje ili veće...nema
ma, u dućanima prodaju svašta - doista nekad premalene, još nedovoljno formirane bebice...

evo, moji mališani su se "rodili" 20.3. i najveći mali krampus jedva ima 2 cm dok ostali brace i seke imaju neki i jedva 5 mm, iako su svi već formirane ribice...

ribica se u stvari mjeri samo tijelo (do korijena repa) ali kad mjerimo s repom, onda to naglasimo i sve je OK

to što su se već ganjali pokazuje da se određuje polako spol (iako dok su mali ne mora biti) ali je u pravilu u ranim mjesecima to samo igra...sad, slijedeća jurnjava će već biti nešto ozbiljnija - onda prati točkice! ;)

Ali zbog njihove veličine ja ipak mislim da nisu bebiCe.
-A šta se tiče točkica jel one ostaju zauvijek ili samo dok se ganjaju  :d032:  :n046: 
Ajme,ne mogu vjerovati da budu tako malecke 5 mm ,ali je stvarno velika razlika toga krampusića i njegove braće i seka
Za koliko vremena će tvoje doseći veličinu od 5 cm(koliko će biti stara)
Evo sam ih sad malo bolje izmjerila
najmanja je metalik-zelenkasta(za koju si rekla da će bit pravi zavodnik,ali ja mislim da će biti zavodnica)
a najveća ona sa dvije žute simetrične fleke
Ustvari su sve oko 9 cm sa repom odnosno 5-6 bez repa,po meni je to dosta veliko u odnosu na tvoje bebice koje su stare 2 mj.
-Jel znaš otprilike, koliko su moje stare po ovoj veličini (znam da ovisi,vidim po tvojim bebicama ali ipak
barem otprilike)
Još im nismo dali imena jer neznamo spol pa će  to malo pričekati

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #28 u: Svibanj 19, 2009, 07:53:07 prijepodne »
tvoje bi mogle biti 10-ak mjeseci vjerojatno, iako je jako teško suditi po veličini...
spol ćeš vrlo lako odrediti kad krene slijedeća faza jurnjave jer će se točkice na škrgama više izraziti - tu su one sigurno već i sada, ali su skoro neprimjetne, pogotovo kod svjetlih primjeraka - kod njih se skuže tek pri posebnom padu svjetla....
a maleni zavodnik(ca - tko zna...ne znači ako je malen/a da nije dečko...moj je glavni frajer kod divova, Jozo, najmanji (dobro, i on je ogroman, ali je manji od cura i od Janka)...

kad budete znali spol - svakako im dajte imena - iako bi bilo pametno smisliti neka neutralna imena jer se one na njih lako nauče (vjeruj, moji prasci točno znaju tko je ko! :)

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Svibanj 20, 2009, 18:44:31 poslijepodne »
Smislit ćemo mi imena i prije nego doznam spol,jer ko zna kad će to bit...

Aj mi još reci da li ispod akv, trebam staviti stiropor ili šta slično,a kao što znaš akv. je kupljen sa svom opremom i ima onaj svoj okvir,a teta u dučanu je rekla da treba biti odispod tvrda podloga i to veća od akv. nikako manja
ali meni nije jasno jer od ispod,ima lufta između stakla i podloge.
Pa ćemu onda ta podloga koja mora biti veća,kad je staklo ni ne dira,pa sam ti zbog toga malo zbunjakis  :roll:

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Svibanj 25, 2009, 11:33:12 prijepodne »
@babyboom,

Nisi mi ništa rekla u vezi stiropora,odnosno ovo što sam te pitala u postu poviše.  :(
Aj,molim te,ako nije problem da mi kažeš ,imala sam nekih problema pa nisam još počela uređivat akvarij,tako da su milice još u ovom od 30 l

-muči me jedino biljke koje sam kupila prije desetak dana,(one koje sam ti bila poslikala),cijelo vrijeme sam ih držala u vodi i mjenjala vodu i nisam ih vadila iz one njihove čašice u kojoj stoje
Hoće li to biti problem što ih nisam odmah posadila  :question:,mislim nisu mi ništa propale,jedan lisić je požutio pa ću njega otkinutu

Sinoć sam stavila supstrat i šljunak i filter, i malo dekoracije.vodu ću danas pa ću tada i biljke posadit
Kupila danas i anubias ali neki mali(samo su taj imali),pročitala sam da ima više vrsta
i još malo criptocorine ali ove od danas se skroz razlikuju od onih što sam ih poslikala(kad si mi rekla koja je vrsta)
Ovo sam kupila jer nisam znala hoće li mi one od prije biti dobre još uvijek  -?

-i još me muči filter s kojim sam se izludila da ga stavim jer kako imam poklopac a filter ima onu cijevčicu na vrhu
ustvari zračnu cijev koja ima na vrhu ventil za regulaciju zraka,tako da mi je to tuklo u poklopac pa sam se izludila
Imam neki prospekt od tog filtera ali mi nije puno pomogao
E sad ta cijev pola je u vodi, a pola vani,i nije mi baš dostupna, ona se vjerovatno namjesti jedanput i to je to  :question: ,jer da stalno  dižem i spuštam poklopac  :roll:
Ne znam jesi li me shvatila
Taj ventil za regulaciju zraka nema veze za pumpom za zrak,može i jedno i drugo jel  :question:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #31 u: Svibanj 25, 2009, 11:42:34 prijepodne »
sorry, nisam vidjela tvoje pitanje!
u pravilu kod akvarija koji imaju okvir ne bi trebao ići stiropor, i ako ga nisi stavila, vjerojatno sad niti ne možeš!
a ako možeš ga dignuti, možeš staviti unutar okvira ali točno toliko koliko je okvir "debel" tako da okvir i taj stiropor budu u ravnini i jednako nalegnu na podlogu.
no, savjetujem ti, ako su kupila gotovi akvarij, pogledaj naputak o "montaži"...i dalje mislim da ne treba stiropor...

biljkama neće biti ništa, ali bi ipak bilo dobro čim prije ih zasaditi - nemoj zaboraviti na par minuta staviti u hipermangan, dobro isprati i tek onda saditi...
biljke koje imaš su OK, a ako se pokaže potreba za još, lako nadomjestiš....akvariji se i tako "slažu" jako dugo

što se tiče cjevčice iz filtera - ako imaš pumpu za zrak, nije nužno da i filter uzima zrak - ali, ako si ga ovako namjestila, neće bit problema - to se namjesti jednom i đenja...to služi kod manje zahtjevnih akvarija za dodavanje malih količina zraka i nije baš nešto...

malo sam se zapetljala...si me skužila?  :-[

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Svibanj 25, 2009, 14:56:58 poslijepodne »
sorry, nisam vidjela tvoje pitanje!
u pravilu kod akvarija koji imaju okvir ne bi trebao ići stiropor, i ako ga nisi stavila, vjerojatno sad niti ne možeš!
a ako možeš ga dignuti, možeš staviti unutar okvira ali točno toliko koliko je okvir "debel" tako da okvir i taj stiropor budu u ravnini i jednako nalegnu na podlogu.
no, savjetujem ti, ako su kupila gotovi akvarij, pogledaj naputak o "montaži"...i dalje mislim da ne treba stiropor...

biljkama neće biti ništa, ali bi ipak bilo dobro čim prije ih zasaditi - nemoj zaboraviti na par minuta staviti u hipermangan, dobro isprati i tek onda saditi...
biljke koje imaš su OK, a ako se pokaže potreba za još, lako nadomjestiš....akvariji se i tako "slažu" jako dugo

što se tiče cjevčice iz filtera - ako imaš pumpu za zrak, nije nužno da i filter uzima zrak - ali, ako si ga ovako namjestila, neće bit problema - to se namjesti jednom i đenja...to služi kod manje zahtjevnih akvarija za dodavanje malih količina zraka i nije baš nešto...

malo sam se zapetljala...si me skužila?  :-[

Ulila sam pola vode,zasadila biljke i tek sad vidila tvoj odgovor,tako da više nema dizanja a stiropor bi volila da sam stavila iako u uputstvima piše da ne treba jer ima okvir ali mene buni to što između stakla i podloge ima lufta ali valjda to tako treba i biti,  -?
Ulila vode do kraja,dodala aquasafe i sad bi trebala upaliti filter....

Pumpu za zrak nisam još kupila,ovih dana ću,

Hvala na svemu  :up: ,bez tebe bi bila izgubljena ,i sve sam skužila  :)

Ray,Izzy(kćer mu je dala ima Izet,ali ja to odmilja),Viki je ona zavodnica(a ako bude muški bit će Viko)
Eto,sad imaju i imena,ali su mi nekako tužne jer kao da osjećaju da su trebale već ući u novi dom,
a ja sam to malo razvukla

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #33 u: Svibanj 26, 2009, 10:17:02 prijepodne »
samo naprijed  :klap:
a maleni će biti duplo veseli kad se presele...

možda su malo mirniji jer im je vruće ... malo im češće mijenjaj pomalo vode - da dobiju što više kisika... :)

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Svibanj 26, 2009, 14:19:55 poslijepodne »
Evo mene opet sa pitanjem

Pročitala sam u onoj brošurici o Tetri,da se može uliti Aqua safeStart  koji omogučava da odmah uselim ribice u akvarij,tako da ne treba proči par tjedana da bi se razvila potrebna okolina
-da li bi to mogla  :question:

-Da li filter mora cijelo vrijeme raditi(mislim da ,ali isto pitam) :question:
Na vrhu ima onaj okrugli ispust,ustvari izlazni otvor iz kojega izlaze mjehurići i na njega je stavljena cjevčica (koja ima na vrhu regulaciju za zrak)
Taj okrugli ispust mora biti u vodi 1 cm i može se podignuti i okrečati(mislim da kad je dolje da je to mimimum a kad je gore da je max.-jesam li u pravu  :question:
Mene zanima u kojem položaju to mora stajati sada a u kojem kad dođu ribice ili je svejedno  :question:

-Koliko vremena svijetlo mora biti upaljeno  :question:
-Da li je dovoljno za biljke taj supstrat koji sam stavila ili trebam još nešto  :question:

:)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #35 u: Svibanj 26, 2009, 14:26:03 poslijepodne »
  :D ajmo redom:
1. safe start je zgodna stvar (dobre bakterije) ali ne bih preporučala selidbu ribica odmah - najmanje neka stoji tjedan dana, onda dodaj njihovu staru vodu i pričekaj još dan...i može selidba...
2. da, filter mora cijelo vrijeme raditi - u njemu se stvaraju i talože dobre bakterije nužne za uredan život cijelog akvarija
3. stavi ga dok se ciklira na sredinu, a kad useliš ribice, vidjet ćeš kako im odgovara - moji su unutarnji filteri uvijek bili na maksimumu...
4. u pravilu za svjetlo se držimo ciklusa 12 - 12 .... ali može tijekom dana biti i pauza od sat - dva...pogotovo sad ljeti kad i lampe griju vodu ... dakle, moglo bi biti: noć=mrak 12 sati ... 4 - 5 sati svjetlo ... 2 - 4 sata bez svjetla ... 4 - 5 sati svjetlo ...pavanje... :)
5. za sada je dovoljan supstrat, a onda nabavi nakon 3 - 4 tjedna neko tekuće gnojivo, imaš terin plantamin ili neš slično od drugih proizvođača...doziraš po uputama!
još?  :D

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Svibanj 26, 2009, 15:35:17 poslijepodne »
  :D ajmo redom:
1. safe start je zgodna stvar (dobre bakterije) ali ne bih preporučala selidbu ribica odmah - najmanje neka stoji tjedan dana, onda dodaj njihovu staru vodu i pričekaj još dan...i može selidba...
2. da, filter mora cijelo vrijeme raditi - u njemu se stvaraju i talože dobre bakterije nužne za uredan život cijelog akvarija
3. stavi ga dok se ciklira na sredinu, a kad useliš ribice, vidjet ćeš kako im odgovara - moji su unutarnji filteri uvijek bili na maksimumu...
4. u pravilu za svjetlo se držimo ciklusa 12 - 12 .... ali može tijekom dana biti i pauza od sat - dva...pogotovo sad ljeti kad i lampe griju vodu ... dakle, moglo bi biti: noć=mrak 12 sati ... 4 - 5 sati svjetlo ... 2 - 4 sata bez svjetla ... 4 - 5 sati svjetlo ...pavanje... :)
5. za sada je dovoljan supstrat, a onda nabavi nakon 3 - 4 tjedna neko tekuće gnojivo, imaš terin plantamin ili neš slično od drugih proizvođača...doziraš po uputama!
još?  :D

Znači da je taj safestart ubrzani proces ( poz. bakterija koje se talože u filteru )zar ne ?

Ja ću za sada dok ribice nisu još ušle u svoj novi stan (ne mogu dočakati,a ni one ),svjetlo držati 12-12,može ?a kad usele onda ću tako kako si rekla sa pauzom

Evo slika tog filtera koji me izludio

http://i41.tinypic.com/20zxqq0.jpg

Evo ga u funkciji

http://i40.tinypic.com/mljls1.jpg

Akvarij (još će biti promjene,ovo je bilo prvo slaganje,panj ću drugačije stavit tako da ribice mogu prolazit ispod njega)a i anubiase moram još vezat
Kako ti se čini za početak?
Nadam se da sam dobro te biljke zasadila jer mi je ovo prvi susret(sadnja) sa biljkama uopće

http://i42.tinypic.com/2i093kl.jpg

Offline Beata

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zgb
« Odgovori #37 u: Svibanj 26, 2009, 18:42:42 poslijepodne »
Čestitam od srca, :hat3: :hat3: znam kako vam je bilo na početku (i meni je tako bilo, osim sto je naša ribica došla u kugli i skoro je , jadna, umrla, što od užasa, što od kugle kao takve... što od tuge....), ja nisam nista znala ni o ribama , ni o kuglama....ali uz pomoc genijalne  :up: Babymum  :klap: puno problema smo bezbolno riješili. Vaš novi akvarij je predivan, a ribice su zaista posebne. A s djecom i kućnim ljubimcima je to valda uvijek tako. :a034s: Zanimanje traje 5 ili najviše 6 min. Naša kćer bi sada konja (utjecaj Pipi Duge Čarape, valda).Je, kak da ne! I dinosaura, ak treba. Sretno i dalje s ribicama i stavite jos fotki kad se presele u novi dom.  :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #38 u: Svibanj 26, 2009, 20:26:57 poslijepodne »
lijep start!  :klap: :klap:
filter si dobro namjestila...sad neka uvijek bude u tom položaju!
kad ribice dođu, smanji period svjetla čisto radi topline, a kad krenu normalne temperature, možeš opet vratiti 12-12 ritam...ako bi se, ne-daj-Bože pojavile alge, onda smanjiš na 10 sati svjetla, 14 mraka...eto, treba se s time igrati...
i, sad pričekaj(te) barem tjedan dana...pomalo dodavaj vode iz malog akvarija (kad im mijenjaš)...i voala...jibe u novi dom!  :D

beata - hvala na komplimentu, no, nemojte me hvaliti...svoje sam znanje nekad i skupo plaćala, zato želim da vi to ne morate... :)

Offline Matejka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #39 u: Svibanj 27, 2009, 16:47:37 poslijepodne »

http://i42.tinypic.com/2i093kl.jpg

wau,...  :klap: i ja bi htjela u njemu plivati  :D  :klap:, ribice bit ce jako zadovoljne  :up:
Odjel za borbu protiv ribljih kontraša  :lud:

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Svibanj 28, 2009, 12:16:14 poslijepodne »
@matejka,

Hvala  :),jedva čekam kad ću ih prebaciti,a akvarij je dobio još i anubiase,a i imam jednu stijenu(ima rupu u sredini da se ribice mogu provlačiti)  koju sam kupila kad i akv. pa ne znam hoću li je staviti,nekako mi je prevelika,
već sad poželim da mi je akv. još veći ali šta je -tu je,mjesta jedva i za ovaj  :(

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Svibanj 28, 2009, 12:29:27 poslijepodne »
Bit će im super u novom akvariju, barem dok ne narastu :D ;)! Možda je bolje da ga ne pretrpavaš, a kod stijene pripazi... - koliko je velika ta rupica, da ne bi koja ribica zapela?

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Svibanj 28, 2009, 14:03:30 poslijepodne »
Bit će im super u novom akvariju, barem dok ne narastu :D ;)! Možda je bolje da ga ne pretrpavaš, a kod stijene pripazi... - koliko je velika ta rupica, da ne bi koja ribica zapela?

Ma da,neću ga pretrpavati ipak je to samo 54 l  :( (kako mi je to sada "samo" a prije par mjeseci je to bio bazen  :D

A rupa je velika tako da mogu i sve tri odjednom proći(zasada)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #43 u: Svibanj 28, 2009, 14:06:02 poslijepodne »
radije im zalijepi sa stražnje strane neku tamnu tapetu ili već nešto...a stijenu čuvaj za evenutalni novi veeeeeeeliki akvarij...

zlaticama treba ostaviti što više mjesta za plivanje (čitaj, jurnjavu) a i za lijep razvoj i rast!  ;)

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Svibanj 28, 2009, 15:05:46 poslijepodne »
Ma da,neću ga pretrpavati ipak je to samo 54 l  :( (kako mi je to sada "samo" a prije par mjeseci je to bio bazen  :D

A za godinu dana ćeš vjerojatno kupovati novi :D :devil:!

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #45 u: Svibanj 30, 2009, 02:27:01 prijepodne »
A za godinu dana ćeš vjerojatno kupovati novi :D :devil:!

:D  :D  :D

Pa da budem iskrena,već bi i sad volila da je veći(a ribice ga nisu još ni nastanile),ali idemo po redu... ;) pa ćemo da vidimo.
Sad sam sa 30(koji ima neki polovni filter) skočila na 54 l (koji je tek sad pravi jer će imat sve kako treba,pa će ribice imati koliko-toliko pristojnu gajbicu   
Znam da će doći i taj trenutak(100 l).....ili možda i više(ali psssst,da me muž ne čuje  :n005:

Kad sam prvi put posjetila pet shop nakon što sam dobila ribice,jedan kupac(akvarista) je čuo kako sam sva izbezumljena postavljala pitanja prodavačici i kako sam uopće i dobila te ribice,pa  mi je jednostavno rekao da taj koji mi ih je donio (dida-unuci) nije svjestan u šta me uvalio,a i da ja nisam svjesna toga jer da je to vrlo skup hobi i zahtjevan,a i zarazan...pa da dobro promislim
I evo me,dobro sam promislila i sada sam  :heart:  :d032:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #46 u: Svibanj 30, 2009, 20:43:23 poslijepodne »
jako mi se sviđa tvoj odgovor!
a muža se lako obradi - ako sam ja obradila moju tvrdu stinu... ;) :D

no, polako - nemoj samo brzati - jer, gospon ti nije rekao jednu jako važnu stvar za akvaristiku - strpljenje!
strpljenje je alfa i omega cijele priče!

Inače, kako su ribice? :)

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #47 u: Svibanj 31, 2009, 13:31:51 poslijepodne »
jako mi se sviđa tvoj odgovor!
a muža se lako obradi - ako sam ja obradila moju tvrdu stinu... ;) :D

no, polako - nemoj samo brzati - jer, gospon ti nije rekao jednu jako važnu stvar za akvaristiku - strpljenje!
strpljenje je alfa i omega cijele priče!

Inače, kako su ribice? :)

Da,da,pa mi žene znamo kako se to radi ..  ;)

A ribice...vrludaju...nekidan je Rei(sa dvije žute fleke)lovio jednu pa drugu i tako cijeli dan,
ali nisam primjetila nikakve točke,ali isto mislim da je muški a i najveći je,iako to nemora značit...ali je pravi zločko  :devil:
A znaju se i poredati skupa u jednom kantunu i ne miču se-valjda je to grupno spavanje  :D
Ma jedva čekaju novu gajbicu....

U akv. su mi neki listovi požutili,pa to trebam maknuti.
Jel ih samo iskidam  :question:
Evo 6.dan cikliranja,ovi tjedan bi ih mogla nastaniti,šta misliš  :question:
Ja bi to malo ubrzala,da kupim poz.bakterije i dodam njih :question: i već sutra buč,buč  :) ili samo dodam vodu iz starog akv.  :question:

Offline murtila

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Svibanj 31, 2009, 15:32:47 poslijepodne »
Evo sam im sad dala malo jesti i opet je počeo lov....
Rei uzme jedan listič i trk za jednom pa drugom,pa opet listić,pa trk.....,
Cijelo vrijeme im je za guzama,a one jadne bježe....
A ja stojim i gledam hoće li se pojaviti točkice...ali nema ih ili ja to ne znam vidjeti

Dok je lovio Vikicu,ona se kakala a on je to brže bolje pojeo,( ja  :o )ali je isto tako brzo i ispljunuo
pa mi je odmah bilo lakše
već sam pomislila da jedu svoj izmet  :yuk:

Evo mi kćer ne može vjerovat da se to dogodilo , i valja se od smijeha  :rofl:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #49 u: Svibanj 31, 2009, 20:59:15 poslijepodne »
Ako dodaš dobre bakterije, drži barem 4-5 dana prazan i onda, uz vodu iz "starog" možeš preseliti malene!
A to što frajerić gura malene u guzu bi mogao biti znak ja postaje svjestan svoje "muškosti"  ;)
Te točkice nisu izrazito bijele...više su u boji škržnog poklopca, a možeš ih prije vidjeti ako je ribica lagano u stranu okrenuta od tebe - poput grizastog osipa su. Doduše, još su bebači i vjerojatno je sve to igra...ali...moglo bi u jesen biti svašta! :D

Naime jurnjava obično počne kad temperature lagano padnu (evo moji loptići opet imaju jajčeka koja smo, okrutno, ostavili u akvariju)...pa možda i to je uzrokom što je maleni štrumf krenuo! :D