pa zar nije "najveaa" zmija na svijetu Python reticulatus? pod najveaom mislim najduža... a Eunectes murinus naraste malo kraaa ali ipak dosta teža od gore navedenog pitona?!
Znas kako, ja sam mislio na sveukupnu masu zmije i onoga sto se najcesce govori u svetu da je najveca zmija na svetu Anakonda... E sada , ok to sto vi kazete da je
Python reticulatusnajduza zmija na svetu, takodje se slazem sa vama. Medjutim , trenutno takve tvrdnje (ali jos nezvanicno)ne stoje!

A evo zasto...
Nedavno je uhvacena (neznam tacno podatke gde ,u kojem delu J. Amerike?) anakonda sa do sada nevidjenim dimenzijama . U pitanju je zmija sa nekih nevoravatnih 300-400 kg i sa duzinom koja do sada nije imala nijedna zmija . Nemojte mi zameriti sto ne mogu da precizno napisem dimenzije te zmije jer sam to procitao skoro u jednom casopisu ne secam se ni kojem , samo znam da je to za sada najveca i po duzini i po tezini, zmija na svetu. ..Da, sto je jos interesantno zmija je uhvacena ziva i nalazi se u zarobljenistvu radi daljih ispitivanja. Cak se navodi , da postoji mogucnost da na tom delu ima jos vecih anakondi sa josneverovatnijim dimenzijama.
Na kraju ce se ispostaviti da filmovi Anakonda 1 i 2 sto se tice dimenzija, nisu daleko od istine.

Mislim da bi trebalo potraziti o ovome sto sam napisaoi na Net-u ,verovatno moze da se iskopa takva informacija sa preciznim podacima...