Ožujak 13, 2025, 18:58:34 poslijepodneNajnoviji Član: Zof

Autor Tema: Napokon novi akvarij!!  (Posjeta: 15551 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sabaku No Gaara

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« u: Veljača 01, 2008, 21:13:00 poslijepodne »

Evo, došao je novi akvarij za moju bebicu...

stavila sam tu sliku i u jednoj drugoj temi, al ću staviti ovdje jer će tu više ljudi vidjeti... pa...evo

Ovako:

105 cm duljina, 40 cm visina i 40 cm širina...
-suhi dio sa pijeskom je 30 * 40* 25
-filter je 15*40*20. u njemu su tri različite spužve, keramički cilindri i vata. sama pumpa profiltrira 450 L u 1 h. a moj akvarij ima 50 L (mislim na dio sa vodom.) i unatoč tome što su neki rekli da neće biti dobro, super funkcionira. sviđa mi se...
-dio sa vodom 70*40*20

samo sad razmišljam da li stavim pijesak u vodu, a kamenčiće na kopno... jer se ljepi pijesak za nju pa ga nosi u vodu... vidjet ću

evo, tek toliko da znate da joj se jako sviđa...
I live for animals......

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2008, 01:10:00 prijepodne »
A koja je ttvoja nova beba

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #2 u: Veljača 02, 2008, 09:58:00 prijepodne »

nije nova. ja ju tak zovem iz milja..."kornjačica" ima 15 cm.... a bila je mala ko kovanica od 5 kn...(malo veća,naravno). ma znate kak izgledaju mlade...hehe

al Dragon, ja ne kužim "a koja je tvoja nova beba".pojasni malo...Edited by: Sabaku No Gaara
I live for animals......

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #3 u: Veljača 02, 2008, 11:05:00 prijepodne »
Pardon tek sam ju sad skužil dok si napisala kornjačica.

Offline babydoll2

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2008, 11:47:00 prijepodne »
svidja mi se,dobro izgleda,samo....kako mislis postaviti UVA i UVB i spoticu?
ova lampa sto je iznad kopnenog dijela to je predpostavljam spotica?ili.....?
ajde pozdrav.

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #5 u: Veljača 02, 2008, 11:49:00 prijepodne »
pozdrav

- akva/terarij je ok
imam samo par konstruktivnih kritika za rasvjetu....
predlažem žarulju od 60-80W te UV neonku ili one "šatro štedne" sa UVB spektrom

pozdrav icek

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline frnta

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #6 u: Veljača 02, 2008, 12:03:00 poslijepodne »
svida mi se akvarij/terarij
samo sta ces imat puno pijeska u vodi posto se ljepi za nju
pa je mozda bolje stavit neko kamenje

Zagreb

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2008, 12:30:00 poslijepodne »

pijesak ću staviti u vodu. nije sve pijesak. 10 cm je stiropor od ispod tako da će biti ok. pijesak je jako težak. 5 kg košta 60 kn, a kupile smo 15 kgtako da ne mislim izbaciti ga. a i već ga ima po dnu dok ga sa sobom u vodu odnese....

ona žarulja je uvb/uva.ma većsam naručila spoticu 75W pa čekamo da dođe pa da se može i sunčati jer ova žarulja ne grije.
I live for animals......

Offline frnta

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #8 u: Veljača 02, 2008, 17:39:00 poslijepodne »
covjece kakav si to pjesak kupovala
inace svaka cast jer nisam vidio puno ovako velikih terarija za kornjace
vecina ljudi ih drzi u onim plasticnim koje kupe tek kad uzmu kornjacu

Zagreb

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #9 u: Veljača 02, 2008, 21:38:00 poslijepodne »
hvala Frnta...
I live for animals......

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2008, 23:30:00 poslijepodne »

Citat: frnta
covjece kakav si to pjesak kupovala
inace svaka cast jer nisam vidio puno ovako velikih terarija za kornjace
vecina ljudi ih drzi u onim plasticnim koje kupe tek kad uzmu kornjacu

ja se potpuno slazem sa frntom! sve kornjace koje sam vidjela kod ljudi u stanu imaju roze ili plave plasticne kante u kojima zive koje obicno nisu preko 40cm... a u njima nema niti sljunka, pijeska, drveta, lampi, filtera... jedino mozda koja kicasta umijetna palma... svaka cast! akvo-terarij ti je stvarno predivno ispao a i mislim da i kornjacica tako misli!

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #11 u: Veljača 03, 2008, 11:18:00 prijepodne »

e baš mi je drago...
svaki dan ju gledam kak veselo kopka po kamenčićima... a voda je kristalno čista već 3 dana... a prije dok je bila u onom manjem akvariju 60*30 sa jednim kamenom(otprilike veličine kao ovaj dio sa vodom...), voda je za 3 dana bila već toliko prljava da ju nisam mogla ni vidjeti tako da sam svaki drugi dan čistila... al ovo je milina... baš sam i ja happy...

inače smo naručile malo drugačiji akvarij, no nisu shvatili... tamo di je kopno, ispod je trebalo biti još ko neka "špilja" gdje bi mogla roniti, a kopno bi bila terasa (5 cm)... al dobro je i ovak... svakako bolje nego prije.......Edited by: Sabaku No Gaara
I live for animals......

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #12 u: Veljača 03, 2008, 12:01:00 poslijepodne »

Sabaku, žao mi je što moram biti partybreaker, ali ovaj akvaterarij je naprosto neadekvatan. I to iz više razloga:

1. Ukupan volumen je premali - mogu razumjeti da nemaš uvjeta, pa je to najbolje što si mogla učiniti.

2. Ionako premali volumen je neracionalno potrošen na kopneni dio i unutarnji filter. Mnogo puta je na ovom forumu opisan pravilan izgled akvaterarija za vodene kornjača, pa neću ponavljati.

3. Rasvjeta je potpuno neprimjerena. Kažeš da je nad kopnenim dijelom UVA/UVB žarulja. Koja? Čak i da imaš neki UVB compact, što ne vjerujem, žarulja je postavljena puno predaleko da bi kornjača imala koristi, bilo od UV radijacije ili IC radijacije (topline). Također, kao što je već rečeno nebrojeno puta, staklo (u tvom slučaju poklopac) filtrira UV radijaciju.

4. Zadnja točka, iako i ne manje bitna, tiče se smještaja akvaterarija. Kao što mogu razlučiti iz priložene slike, stavila si ga na kuhinjsku radnu plohu što je iz sanitarnih razloga vrlo opasno. Sve vodene kornjače imaju kao sastavni dio normalne crijevne flore Salmonellu koja u akvarijskoj vodi proliferira. Posve je neprivatljivo držati ovakvog kućnog ljubimca u prostoriji gdje se priprema hrana.

Molim te, nemoj ovo shvatiti kao napad, već kao dobronamjeran savjet. Pokušaj premjestiti akvaterarij na mjesto udaljenije od kuhinje. Izvadi pregrade za kopno i unutarnji filter, te upotrijebi vanjski (kanisterski) filter i sagradi "terasu" s kopnenim dijelom kako si originalno i zamislila. Napravi visoki poklopac s primjerenom rasvjetom (UVB fluorescentna svjetiljka čitavom dužinom + hot-spot iznad kopna).

Uz ovakve, relativno jednostavne korekcije, i ti i tvoja kornjača bit će te zadovoljniji i zdraviji.

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #13 u: Veljača 03, 2008, 13:06:00 poslijepodne »
suzana akvaterarij ti je super.

poz

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #14 u: Veljača 03, 2008, 17:02:00 poslijepodne »

Citat: Sabaku No Gaara

inače smo naručile malo drugačiji akvarij, no nisu shvatili... tamo di je kopno, ispod je trebalo biti još ko neka "špilja" gdje bi mogla roniti, a kopno bi bila terasa (5 cm)... al dobro je i ovak... svakako bolje nego prije.......
A ko to nije shvatio???Terarij je rađen točno prema nacrtu.A i ja bi ti savjetovala da ga makneš iz kuhinje.I neznam kolko je siguran onaj šljunak?Mislim,da ga ne proguta...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #15 u: Veljača 03, 2008, 19:14:00 poslijepodne »
Ne razumijem se baš u kornjače ali vidim da je dio sa vodom pre mali. Kolko znam za tu kornjaču bi trebal biti terarij oko 120 litara.

Offline united

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #16 u: Veljača 03, 2008, 21:18:00 poslijepodne »

Baaatisina, da vidis kakvi su drugi... 20x10 cm :|

Super ti je akvarij/teraEdited by: united
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #17 u: Veljača 03, 2008, 21:53:00 poslijepodne »
dakle ako i drugi ljudi loše drže životinje..onda je to uredu?

Offline babydoll2

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #18 u: Veljača 03, 2008, 23:07:00 poslijepodne »

Citat: Strichek Matija
dakle ako i drugi ljudi loše drže životinje..onda je to uredu?
ukrao si mi rijec

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #19 u: Veljača 04, 2008, 03:13:00 prijepodne »
Ja se u potpunosti slazem sa Ninom G. Kornjaci je bolje nego prije ali moglo joj je biti jos bolje da si slusala nase savjete iz druge teme. Prostor je lose iskoristen iako vjerujem da si imala najbolju namjeru kornjaci osigurati mjesto za polaganje jaja. Prostor za plivanje joj nije znatno povecan (a prostor za plivanje je i bila poanta povecanja smjestaja). Filter je na kraju ispao tocno onako kako sam ti rekao da ne bi trebao izgledati. Pre rano je da kazes jesi li zadovoljna njime ili ne ali ja ti i dalje iz iskustva tvrdim da ovaj filter ne mozes usporediti sa 10x boljim i ucinkovitijim kanisterskim filterom. Ovaj filter ces morati cesto cistiti i trositi novac na akvarijsku vatu koju ne mozes oprati.

Da se ovo jos ne pretvori u poplavu pod akvarij obavezno moras postaviti plocu stiropora jer bi dno moglo puknuti cak i zbog najmanjih neravnina podloge na kojoj se akvarij nalazi. Isto nije pametno da rubovi akvarija "vise" u zraku. Netko ga lako moze ostetiti. Ako ce ti akvarij ostati ovdje gdje stoji ispod njega bi trebala podmetnuti neku dasku dimenzija dna akvarija i naravno plocu stiropora između.

Iskreno, da se Nino G nije javio i rekao ti sto ne valja meni bi bio bad ista reci jer imam osjecaj da meljem u prazno...
Akvarij nije katastrofa ali za ulozen novac kornjaca je mogla puno bolje proci.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Animals 4 ever
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #20 u: Veljača 04, 2008, 14:53:00 poslijepodne »

pa šta ja mogu. nemam ni love da si kupim glupi fotić a sad mi tu govorite zakaj nisam kupila filter za 2000 kn. napravili smo sve što smo mogli. smještaj ne može biti drugi jer nema nigdje drugdje mjesta. i vjerujte mi. napadajte nekoga ko ima akvarij 20*10 kao puno ljudi koje poznam. znam da očete samo dobro, al pretjerujete jer ja sad nebrem napraviti nikakve izmjene a kamo li kupiti filter koji me više košta nego sam akvarij. dobro joj bude i tak. svakako bolje nego "kod nekih drugih ljudi" ili u petshopu. za tu kornjaču radim sve kaj mogu. i staklo ne upija nikakav uvb jer iznad lampe n ije staklo nego mreža. i drugi put velim da nije još sve gotovo. a akvarij je malo drugačiji nego što zamišljamo jer je bil mali "nesporazum".nisu shvatili o čemu pričam a nacrtali su nešto slično k tome. pa sam ja krivo shvatila...no nije bitno. bar ima uvjete za život. vjerujte mi. mogla sam ja lako kupiti nekoliko hlači inove patike za te novce i ostavitiGeu u onom malom akvariju!

gledajte. nije mi drago kaj ste mi to sve sad rekli, jer znam da bolje ne mogu. al zamislite da nisam ni to napravila?? to je NAJbolje kaj mogu. i tak bude ostalo.ili da pustim kornjaču u dravu? pa bu tam imala i uvb i uva i spotlight i veeeliku količinu vode. (no,šalim se)Edited by: Sabaku No Gaara
I live for animals......

Offline MaTToS

• Punopravni član
  • **
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #21 u: Veljača 04, 2008, 15:28:00 poslijepodne »

Gledam zadnjih dana tko god nešto napiše, neki post uvezi kornjača ostane popljuvan totalno!Sabaku No Gaara pogledaj u pod forum o kornjačama i bit će ti jasno o čemu govorim. Sa druge strane slažem se da životinja mora imatidealne uvjete, ali mislim da ekipa na forumu malo pretjeruje po tom pitanju. Zadnjih par dana kornjača je očito postala sveta životinja!

p.s. po meni tvoj akvarij izleda skroz ok i vjeruijem da je tvoja kornjača puno sretnija sada nego u starom!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #22 u: Veljača 04, 2008, 17:25:00 poslijepodne »
pratim temu i ne vidim da te netko negdje napada... niti da netko negdje pljuje po nekome.. samo je rečeno što nevalja a da si mogla napraviti bolje...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #23 u: Veljača 05, 2008, 05:01:00 prijepodne »

Citat: Sabaku No Gaara

pa šta ja mogu. nemam ni love da si kupim glupi fotić a sad mi tu govorite zakaj nisam kupila filter za 2000 kn. napravili smo sve što smo mogli. smještaj ne može biti drugi jer nema nigdje drugdje mjesta. i vjerujte mi. napadajte nekoga ko ima akvarij 20*10 kao puno ljudi koje poznam. znam da očete samo dobro, al pretjerujete jer ja sad nebrem napraviti nikakve izmjene a kamo li kupiti filter koji me više košta nego sam akvarij. dobro joj bude i tak. svakako bolje nego "kod nekih drugih ljudi" ili u petshopu. za tu kornjaču radim sve kaj mogu. i staklo ne upija nikakav uvb jer iznad lampe n ije staklo nego mreža. i drugi put velim da nije još sve gotovo. a akvarij je malo drugačiji nego što zamišljamo jer je bil mali "nesporazum".nisu shvatili o čemu pričam a nacrtali su nešto slično k tome. pa sam ja krivo shvatila...no nije bitno. bar ima uvjete za život. vjerujte mi. mogla sam ja lako kupiti nekoliko hlači i nove patike za te novce i ostaviti Geu u onom malom akvariju!

gledajte. nije mi drago kaj ste mi to sve sad rekli, jer znam da bolje ne mogu. al zamislite da nisam ni to napravila?? to je NAJbolje kaj mogu. i tak bude ostalo.ili da pustim kornjaču u dravu? pa bu tam imala i uvb i uva i spotlight i veeeliku količinu vode. (no,šalim se)

Mi smo ti svoje vec i prije rekli u najboljoj namjeri. Lijepo sam se potrudio i napisao ti najosnovnije o vanjskim filterima, dao ti linkove sa cijenama. Umjesto kupovanja skupog pijeska, lampe i unutarnjeg filtera za tih 500-600kn si vec mogla kupiti vanjski filter za tu velicinu akvarija. Sad sto je tu je, nisi u mogucnosti da to ispravis, necemo vise o tome.

Citat: MaTToS

Gledam zadnjih dana tko god nešto napiše, neki post u vezi kornjača ostane popljuvan totalno! Sabaku No Gaara pogledaj u pod forum o kornjačama i bit će ti jasno o čemu govorim.

Oprosti, ti smatras dobronamjerne kritike napadima? Ako ne mozes prihvatiti kritiku onda ti nije mjesto na forumu. Kako mislis  da bi trebalo reagirati na drzanje kornjaca u losim uvjetima? Mozda napisati: "Kornjaca ti je super    "? A i zadnjih dana se bas ne javljaju ljudi koji su za pohvalu. Vjeruj mi, rađe bi stalno pljeskao nego davao uputstva kako lijeciti kornjace i brinuti se za njih. Nazalost se vecina ljudi na forume javlja kada su vec unistili kornjacu nepravilnim drzanjem, sto cu drugo raditi nego kritizirati? Vecinu ljudi na sve to jos moras uvjeravati i nabijati im griznju savjesti da bi ista poduzeli.
Vec preko dvije i pol godine preko interneta (i u stvarnom svijetu) pomazem ljudima oko brige za kornjace. Imao sam svakakvih iskustva, u vecini slucajeva dobrih ali s pojedinim ljudima ne mozes raditi jer vec nakon tri procitana teksta postanu strucnjaci koji si nista ne daju dokazati.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
Napokon novi akvarij!!
« Odgovori #24 u: Veljača 05, 2008, 14:55:00 poslijepodne »
suzana je dala sve od sebe

i meni se svida