dobro večer !!!upadoh ja k vama na forum slučajno večeras i oduševih se i odmah si dajem za pravo tražiti pomoć!
ovako...
prije skoro 10 mjeseci kupili smo mali akvarij 15l možda lažem...
i tako mi kupili tamno plavu bettu mužjaka, teleskopa, jednu zlatnu ribicu...i to je zajedništvo trajalo jako kratko nakon što je betta malo po malo hladnokrvno ubijao svoje kolege...
i ostao je sam...
i ja ga kaznila tako da je dooosta vremena bio sam...
i budući da je stalno nešto pjenio po akvariju zabrinuh se ja neuka i ne bilo mi teško čačkaj po netu. i saznam da bi on malo , jeli,,,hm da... igrao se ne?
i nakon nekoliko kupila mu ja ne jednu već dvije ženke....
i slažu se i ne slažu... prvo ih je ganjao po akvariju dok se one nisu zainatile i urotile se protiv njega i izgrickale mu cijeli rep...
i večeras eto naiđem na vaš forum i zaintrigira me to dobivanje podmladaka...i ja bi isto htjela biti baka...
pa vas eto molim...savjete savjete..
1. što ću sa dvije ženke?
2. da li da maknem kamenčiće sa dna akvarija?
3. da li da odvojim jednu samo ženkicu u neku čašu i stavim je u akvarij da se gledaju a ne diraju?
4. šta ću s drugom?
5. da li mora baš biti 28 stupnjeva? nemam ni grijača, ni kisika ni svjetla
koliko sam shvatila,,,, odvojim ženku u čašu, oni se gledaju , mužjak oko nje pliva, pravi mjehuriće, i kad on napravi solidno gnijezdo, ja pustim ženkicu, oni se maze, ona ispušta jajašca, on ih kupi i nosi među pjenu
6. da li ja onda mičem ženku van iz akvarija a on ostaje sam ih čuvati?
joj, umorila sam se od toliko svega ali tako sam se nabrijala...čak eto toliko da mi muž sam hrče na kauču, a ja ko neki frik tipkam tu, stvarno bi volila i ja dobiti potomke bette
hvala vam puno unaprijed!!!
I SVE VAM NAJBOLJE ŽELIM U NOVOJ GODINI!!!