Kjut. Medutim, niste pripomenuli, da ti''morphovi'' dodu i po nekolio tisca ojra/dolara, sto bi mogao jednom studentu biti svojevrstan problem...
Nego, A.M. prije nego vidis kaj bi, dakle bi li bou ili kraljevskog... jos si malo pogledaj po netu, jer ne moze ti nitko reci sto je bolje. I ja sam bila u istoj dvojbi kad sam kupovala prvu zmiju, jer i boa i kraljevski imaju prednosti i mana, a oba su mi se svidala, mozda boa cak malo vise.
Meni je konkretno najveca prepreka kod boe bila prostor. Jer, muzjak, naraste do cca 2 metra, iako moze i manje. S tim u vezi trebao bi mu terarij od 150x50x70, a nekako je to meni (tada) bio problem zgurat u sobu.
A opet, za kraljevskog treba daleko manji terarij, 100x50x50, iako ako je zmija muska, moze i manji bez problema (iako je upitno da li zenke narastu do tih ''famoznih'' metar i pol, al bumo vidli...).
Opet... kraljevski znaju bit zeznuti s klopom, znaju dosta vremena postit (sto kod boe bas nije slucaj), pa se desi (meni) da imam eksploziju populacije miseva.
Sto se tice karaktera tih zmija... navodno boe imaju malo vise ''zmijsku'' narav,znaju biti zivcane i tu i tamo ugrist (rijetko) iako cura koju znam koja ima bou veli da je predivna zivina i nikad da nije pokazala bilo kakav znak, ma ni naznaku, ''agresije''. Brijem da i tu zavisi od zivine do zivine. Kraljevski su mirni ko bubice, iako, mogu biti dosta plasljivi.
I tak... sve u svemu, izaberi onu koja ti se vise svida od te dvije vrste, jer to ti je ljubimac za narednih 30 godina.
Glede terarija... ja sam za svoju radila sama... nemam apsolutno nikakvog iskustva, sastavila sam ga u jedno popodne... jos uvijek je ziv i zdrav i funkcionira:D