Pozdrav svim forumašima
Eto mene opet. Ovaj puta novi setup u istom volumenu.
Za početak želim vam predstaviti opremu:
Akvarij: ADA 60p - 60x30x36 (LxBxH) - Rimless White Glass sa staklenim ADA poklopcem
Rasvjeta: Twinstar II 600S (radi na ca 80%)
Filter: Oase Biomaster Thermo 350 popunjen samo pumice-om
CO2: Boca 2,5kg - Starta 4 sata prije paljenja lapi
Diffusor: JBL Inline Diffusor, ali prije tjedan dana sam promijenio u UP New Inline Diffusor - mogu samo reci da je daleko bolji od JBLa
Inflow: Glass Lily Pipe
Outflow: Glass Outflow
Podloga:
1. sloj - ADA Power Sand Special S 2kg + Aditivi Bacter 100, Tourmaline BC i Super Clear (Sve prema receptu dozirano)
2. sloj - ADA Amazonia (9L)
3. sloj - Tropica Powder (vrlo tanki sloj preko ADA Amazonia - radi lakšeg sađenja - 1 do max 2cm)
Hardscape:
Samo jedan lijepi panj
Ovaj puta nisam koristio vulkanski kamen ispod prvog sloja, jer nisam išao sa podlogom u visinu. S prijeda je ca 4cm, a otraga je ca 8-10cm (u stražnjem lijevom kutu) pa se spušta na 4cm u stražnjem desnom kutu.
Popis biljaka:
Rotala Rotundifolia (otraga lijevo)
Rotala Macrandra (otraga sredina)
Pogostemon Erectus (otraga desno)
Rotala Bonsai (naprijed lijevo)
Bacopa caroliniana (desno pored R. Bonsai)
Hydrocotyle Tripartita (sredina)
Pogostemon Helferi (desno od Hydrocotyle tripartite - dosta je nizak, nece u visinu)
Hygrophila Lancea "Araguaia"
Staurogyne Repens (Desno u sredini, ispred Pogostemon Erectus)
Monte Carlo (naprijed desno)
Alternanthera reineckii mini (naprijed sredina)
Bucephalandra (2 sorte - nemam pojma koje) na panju
Gnojenje:
ADA režim gnojenja
TDS - 120
Akvarij je startan točno prije 3 mjeseca. Nije bilo nikakvih problema sa algama niti kakvih drugih poteškoća.
I dalje mjenjam vodu 2x tjedno (20L) ili točnije svaki treci dan.
C02 sistem je netaknut. Pali se u 11h ujutro, a lampa se pali u 16h. Time postignem optimalnu zasićenost CO2 u akvariju i kad se lampa upali u roku 5 min počinje perlanje i fotosinteza.
Eto par fotki
Fotka "3a" je nakon ca tjedan dana. Nisam još imao bilje koje sam si zamislil u ovom setupu. Ali ubrzo sam nabavio i to je onda danasnji postav (slika 4 i 5).