Uu mrak!Alge?
Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk
Hej, pa hvala Bogu i ja izašao na pravi put, konačno...
Pa čuj, algi hajmo reći nema.... Pojavi se povremeno zelena tačkasta. Prije promjene vode dodam tri-četiri puta veću dozu EC, sačekam 5-6 minuta i promijenim standardno 50% vode... Kroz 6-7 dana one onda nestanu. To mi se konstantno dešava u zadnjih 2-3 mjeseca. Već dva puta sam radio ovo sa EC. Stvarno nemam pojma šta bi mogao biti uzrok, ali je činjenica da se vrate... Pojma nemam... Gnojim po EI metodi, svuda piše da je glavni uzročnik manjak fosfata, ali to je nemoguće...
Ma sada sam nekako i ohladio u glavi, ne cimam se previše oko toga, strpljenje u ovom hobiju je zlata vrijedno...
U zadnjih 10ak dana i smeđa mi se javlja... Po travi se može primjetiti... Uzrok? Pojma nemam. Akvarijum star oko 8 mjeseci.... Ali ponovo, ne cimam se oko toga...
Super sam zadovoljan kako izgleda, s obzirom kakve sve probleme sa algama sam imao...
Ti? Imaš li kakvih problema? Kakvo je stanje? Mogao bi dati neki update na svojoj temi...
E vozdra raja,ma hebe me tapatalk malo obavještava a više i ne...pa tek sad skužim da se rasprava produžila
Moj update je da sam smanjil rasvjetu,a gnojio isto,i onda svatih da sam glup,jel ak isto gnojim a smanjim svjetlo biljke neće sve iskoristit...imam zelenu algu hvata se po nekim listovima ko zeleni tepih na listu izgleda,pa dok meni dođe iz dupeta u glavu da radim nelogično a ja tak iskusan
,pa sad popravljam glupost,pojačal rasvjetu na nekih 1500lm gnojenje mikro i makro,s tim što sam neredovit sa mikrom,i malo pojačal makro,co 2držim u zelenom,..pa bum videl jel na pravom putu.
Slažem se sa kinggom da bolje pojačat rasvjetu pa pratit stanje nego slaba rasvjeta pa pazit kolko algi imaš u akvariju sa količinom svjetla...
Sad imam terarij u tegli sa običnim biljem i nema algi
Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk