Za bettu min 30l, 30-40l idealno, sve veće neiskorišteno, a radi slabe filtracije puno mrtvi tocaka/kuteva.
Mozes i u 20l, kako kolege kažu, ali ima istine da se drukcije ponasaju u litražama( 20l, 30l, 54l sam svoju drzao). U 20l izgleda bezvoljno, 30l je bilo ok, vise aktivnosti, 54l malo istarzuje, promjenis scape tu i tamo, motiviras je, ali na 54l uzmi neke manje ribice, tipa neonke 6x komada, da ne bude pre prazan tank... Moje skromno iskustvo u 2 godine, nakon toga sam je poklonio...
Aquael 54l sam imao, poklopac mi je bio uzas za ciscenje, svijetlo ti je u ocima..., mozes ga malo zaokrenuti, ali slabo sve to. Svjetlo je za jednostavno bilje ok, ali po meni preslabo, znaci nisam imao alga na tanku opce, jel je bio bas u mraku skoro, cak malo sam se mucio sa biljka, nisu uvenule, ali nisi ni rasle,, sada ako imas malo izvora sunca bit će bolje + nemoj uzinati pretamnu podlogu, bit ce ti pretaman alvarij(ja sam uzeo crnu). Poklopac, nazad na njega..., kada ga otvoris, kondezacija curi iza akvarija sa poklopca. Filter taj unutra ti je preslab, vjeruj meni, ja sam jos jedan kupio...
I filter uvlaci na pumpu pa tek onda ide voda na spuzvu, pa bas ne cisti nabolje... posto rotor snrvi prljavstinu, a gruba je spuzva, ali mozes spuzvu mjenjati i cak staviti bioloskoga medija...
Ugl. nije los akvarij, ali svjetlo mozda malo preslabo, poklopac i kondezacija, filter tak tak...
Ja ti preporucam EHEIM, ako nema ovi mana..., a od marine 54l ti je isto dobar, poklopac i svjetlo jako dobro rijeseni, a filter je ok. tu marku imas u ZOO CITY..
No, najbolja opcija bi ti bila od kolege da odes u pet centar i sama slozis najbolje od svega si....
p.s. bette ne vole prejak protok vide, ali to ne znaci da uzmes najmanji filter..
ugl. manji protok, ali zapremnina veca ( filter sa souzvom i bioloskim medijem je dosta bitan i olaksat ce ti odtzavanje i vodene parametre ustabiliti)... a protok, mozes ga okrenuti u staklo, koljenom prema povrsini okrenuti, spray bar...
jel ti mali filteri, tioa 300l/h se kada se zastopaju malo padnu vjv na 100l/h
Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk