Netko bi rekao - na morskom dijelu foruma se pise onda kad se ima sto pametnog napisati. Odnosno, ako nema nista pametno, nitko nista ni ne pise.
Netko drugi bi rekao nesto drugo.
Ja cu reci nesto trece, i posto znam da nema teorije ni sanse da me netko krivo ne skuzi, necu se ni truditi....

Citate na vlastitu odgovornost, nista ja nisam mislio, na nikoga i nicega...

Ja ni neznam o cemu se ovdje radi...

Postoji nevjerovatna slicnost, frapantna, morskog dijela foruma, i svih tema, s jednim....organom. Muskim organom. Mozemo ga radno za potrebe teme nazvati - polni organ.

Akvarij, oprema, ribe, koralji....to mora biti veliko. dugacko. debelo i siroko. Jer, ako imas mali - to ne valja. Moze funkcionirati savrseno, ali ne pruza uzitak. Ali, na pojavu velikog - to je tema koja se prati, komentira, uvijek neko ima nesto za pitati, pohvaliti, predloziti, ili samo se javiti, da se vidi da i on prati veliki. Akvarij. Naravno.
Sjecam se tema, kad su se pisali hvalospjevi i ovacije na 2-3 stranice, gdje je autor samo napisao - pravim akvarij od 248763 litara, evo probusio sam rupu u komadu drveta - i neobjasnjivo, svima je to super, i svima je to tema koja se mora pratiti.
Sindrom velikog, sto reci.
Jbt, postaje opasno uopce i sudjelovati u temi s malima, valjda se boje da i njih ne kvalificiraju kao osobe s malim, pa svi mudro sute.

Sto da slikam, kad nitko nece odgovoriti..... ispravak, nitko nece pisati hvalospjeve, pa sve onda nekako i gubi smisao, jer, cemu pokazivanje (velikog), ako nitko ne pravi spjevove i hvalospjeve o istom, zar ne?
Ovo naravno ne ide na racun kolege Igora, koji je odlicno postavio dijagnozu - ogromna kolicina egoizma, egocentrizma, a vjerovatno bi se tu nasao i jos koji -izam se nekako uvukao u ovaj dio foruma.
Citam rado stare teme, i gledam, neka druga vremena, kad su danasnji opcepriznati morski znalci i iskusni akvaristi, postavljali ista pitanja tipa "imam asterinu na staklu, hoce li mi progristi staklo", ili "a sto je ovo", cudili se i radovali svakom bezvezom komadicu koji je izvirio iz kamena.... ne vjerujem da su zaboravili ta vremena, samo ih sada odusevljava nesto drugo, vjerovatno.
Njima bas i nije imao tko pomoci, ucili su sami, na tezi nacin. Danasnjim novim...ima tko pomoci. Iz nekog razloga, malo tko to cini. Posebice ovima s malim. Akvarijem, logicno.
Da citiram uvazenog forumasa i iskusnog akvaristu, koji je u sali i dobronamjerno rekao - prije godinu dana nisi znao razliku izmedju bubble koralja i bubble alge, a sad ti kao nesto savjetujes..... pa, netko mora, kad nece onaj koji sigurno zna, mozda smijemo i mi koji nista neznamo, i to je nekako bolje od ignoriranja, a ignoriranje je kljucna rijec onoga sto je trenutni trend u ovim vodama.