Dugo me nije zadesio ovakav nerješiv problem s algama...nikako ih riješiti, a ništa nisam promijenio u režimu održavanja osim podizanja temperature na 28 stupnjeva zbog diskusa. Akvarij je 230 litara, rasvjeta original cayman dvije lampe + glomat 2x39 ali ne gore isotvremeno, CO2 s boce, pps pro režim gnojenja, tjedna izmjena vode 50 litara. Pojava algi je lokalna tj. ovako jako je izražena samo na dnu na sredini gdje je staurogyne i desno na kamenju s microsorumom, ostatak akvarija tako tako, ima nešto ali nije strašno, lijevi kraj gotovo da je čist. Sumnjam na cirkulaciju ali to je oduvijek isto, nije se mijenjala. Malo me čudi što mi CO2 uvijek isto ide, a drop checker je odjednom postao više plav nego zelen, što bi reklo da nema puno CO2, a ne mogu ga staviti više jer ću opet pobit ribe...Može li biti do filter materijala, nisam ga dugo mijenjao niti nadopunjavao novim?
Ima li lijeka, savjet? Ne mogu ga gledati, do prije mjesec dana sam imao prekrasne biljke bez zrna alge, a sada ovo odjednom...jedina sigurna promjena u odnosu na prije je povećanje temperature s 25 na 28.