...a kaj se tiae ovakvog postanja slika mislim da to ide u rubriku sa Damjanom, kaj bi trebalo zabranit na netu jer kad klinci pokušaju takvu glupost sa paukom (a ne samo klinci!) kojeg ne poznaju bit ae sranja,i tosa vrstom koja se nebi trebala natezat po rukama...
Ne znam sta ovde nije jasno? Drzanje tarantule zahteva pethodno dobro informisanje i upoznavanje sa odredjenom vrstom. Ma koliko tarantula bila otrovna ,postupak pravilnog hvatanje je isti i postoji u teraristici. Samo sto to ne znaci da svako totreba da pokusa. Slazem se da treba da stoji upozorenje koje sam zaboravio da postavim ali smisao mog posta je da bas ti ljudi koji zele tako nesto da ucine , da ne cine na pogresan nacin koji moze biti i te kako koban.
Suprotnog sam misljenja da treba zabraniti takve postove na forumima, oni pre mogu da budu korisni nego nekorisni. Ja znam jednog coveka (moj prijatelj) koji je pokusao na nepravilan nacin da uhvati svoju tarantulu. A zasto? Zato sto nigde to nije mogao da vidi i procita kako se to radi. Ovakav nacin hvatanja tarantula koriste i domoroci u dzunglama kada ih hvataju i peku zavijene u listovima i na kraju pojedu. To se moglo stotinu puta videti na TV-u i naucno obrazovanim emisijama (National Geographic,..) ..I sta sada treba da zabrane takve emisije da se prikazuju kako ne bi pocetniciisto tako radili hvatali na takav nacini jeli tarantule?!
Jedno je hvatanje tarantulekako sam ja prikazao, a sasvim nesto drugo izazivanje sudbine sto Damjan radi...to su dve razlicite stvari.
Evo sada koristim priliku i upozoravam, da bez preke potrebe idobrog upoznavanja sa vrstom tarantule koju zelimo da uhvatimo ,
to ne radimo.
Edited by: Fauna