Ožujak 14, 2025, 16:06:26 poslijepodneNajnoviji Član: Zof

Autor Tema: skoljke  (Posjeta: 673 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline murk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
skoljke
« u: Veljača 11, 2007, 13:24:00 poslijepodne »
imam jedno pitanje ako se stavi skoljka u akvarij (ne morska nego rijecna) dali je ona sama po sebi stetna , jer kad znamo da je skoljka jako dobra "filter" ona prociscuje vodu.
tko zna zna, ko nezna dva

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
skoljke
« Odgovori #1 u: Veljača 11, 2007, 15:57:00 poslijepodne »
Bilo je nedavno o tome..nije im ugodno u nasim akvarijima jer je voda prebistra, protok prevelik i ne mogu se ukopati koliko bi htjele. Mislim da ni hranu ne imaju dovoljno jer im je filter gadna konkurencija - pokupi vecinu smeća koje bi školjke htjele pojesti.

A ja ju ne bi ni stavio u akvarij jer se bojim da bi mi mogla pojest ribe ili kozice.

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
skoljke
« Odgovori #2 u: Veljača 11, 2007, 22:00:00 poslijepodne »
Kod mene su dvije Bezupke dosta dugo u akvariju,ukopane do pola u pijesak al moram priznati da razmišljam da ih vratim natrag u prirodu na ljeto

Razlog - mjesecima su nepomično ukopane i koda nisu žive a onda se premjeste par centimetara,sve u svemu dosta nezanimljivo

Chupo/Sisak-Vrbovec

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
skoljke
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2007, 22:04:00 poslijepodne »

A ja ju ne bi ni stavio u akvarij jer se bojim da bi mi mogla pojest ribe ili kozice.

[/QUOTEIja sam mislio da ća biti otvorena i vrebati male ribice međutim uvijek je zatvorena a vodu filtrira kroz otvor na vrhu,jedino ju je zanimljivo promatrati poslije čišćenja akvarija kad traži mjesto da se ukopa,onda se lijepo vidi jezik (ak sam dobro napisao)
Chupo/Sisak-Vrbovec