Ako mene pitas, meni ove ribe uopste ne djeluju sretno. Kornjaca tu vrti ko jeb*** camac na vesla, ribe neznaju sta se desava i pod stresom su- siguran sam.
Konkretno za video, uz sve ovo, ovaj akvarij je mal za 1 kornjacu one velicine, a ne 2 kornjace i 5-10 riba...
Svakoj zivotinji je potrebno obezbjedit ugodan boravisni prostor prilagodjen njima, da bi one bile u punom sjaju, osjecale se ugodno ili sta ja znam. Kornjace i ribe po mom misljenju neidu zajedno... Mozes ti stavit psa i macku skupa, al to jednostavno neide skupa ni u jednom smislu..
Tvoj akvarij, tvoje zivotinje, ionako ces uglavnom uradit sta si zamislio bez obzira sta mi rekli... No ovo je samo moje misljenje, bez ljutnje.
Sent from my Huawei G8
Ako mene pitas, meni ove ribe uopste ne djeluju sretno. Kornjaca tu vrti ko jeb*** camac na vesla, ribe neznaju sta se desava i pod stresom su- siguran sam.
Konkretno za video, uz sve ovo, ovaj akvarij je mal za 1 kornjacu one velicine, a ne 2 kornjace i 5-10 riba...
Svakoj zivotinji je potrebno obezbjedit ugodan boravisni prostor prilagodjen njima, da bi one bile u punom sjaju, osjecale se ugodno ili sta ja znam. Kornjace i ribe po mom misljenju neidu zajedno... Mozes ti stavit psa i macku skupa, al to jednostavno neide skupa ni u jednom smislu..
Tvoj akvarij, tvoje zivotinje, ionako ces uglavnom uradit sta si zamislio bez obzira sta mi rekli... No ovo je samo moje misljenje, bez ljutnje.
Sent from my Huawei G8
Naravno bez ljutnje, svi mi bolujemo od politicke korektnosti😄
Svakako da cu napraviti ono sto na kraju odlucim da cu napraviti, ali definitivno ce na to utjecati razgovor sa ljudima koji mi daju odgovore na pitanja. Ima jedna kvaka, na mene utjecu samo argumentirani odgovori...nek je i rasprava, neka se malo i zaostri, ali bez argumenata mozemo samo mlatit praznu slamu, a u tome ne vidim smisla.
Meni je logicno da postavim pitanje "zasto"...ako je na moje "zasto" odgovor "zato" onda se ocito u ovoj prici ne ljutim ja.
Pa da malo proanaliziramo i ovo sto si napisao...tvoja istina o mackama i psima je zesce generaliziranje. svaka vrsta macke zasigurno ne ide sa svakom vrstom psa, ali ima more vrsta pasa koji nemaju problem da zive uz macku...dok neki jednostavno nece tolerirat macku ni da su sisali u istom leglu(karikiram). Ni ribe ne idu s ribama, bar ne sve...neke koje se drze zajedno ne bi mogle dijeliti prostor da jednoj vrsti npr. ne osiguras prostor i mjesta za skrivanje. Zato sam otvorio temu, da kroz razgovor probam naci ribe koje kornjaca nece smatrati hranom, i koje nece kornjacu smatrati prijetnjom ili obrnuto. Naravno da ce ponekad jedna vrsta zasmetati drugoj...bitno je samo da to nije pravilo. Osobno nisam vidio akvarij u kojem povremeno jedna vrsta ne povija drugu. Ovaj link sam stavio cisto zato sto mi se cinilo da niti kornjaci pada na pamet da pojede ovu ribu niti se ova riba osjeca ugrozeno kraj kornjace ove velicine.
Slazem se s tobom da bi bilo dobro da je akvarij veci, to je po meni ocito, ali moja namjera ni nije bila ovim linkom reci da je to optimalna velicina akvarija.
Sto se tice ponasanja ovih riba, ja sam ih se u prirodi nagledao i ne vidim da se ponasaju ista drugacije nego tamo. Ne znam sto govori da su one pod stresom, prije bi kornjace mogle biti pod stresom, bas zbog navedene velicine akvarija i zbog toga sto se ne mogu maknuti od riba kad pozele.
Ajmo na kornjace, ja svoju nemam dugo, ali mi je i to bilo dovoljno da shvatim da nema veceg zicarosa za hranom od kornjace. Psi za vrijeme obiteljskog rucka su male bebe za njih. Ono sto si ti prepoznao kao sumanuto veslanje je nista kako se znaju ponosat cim te primjete u svojoj blizini. Mislim da bi zivot ovim kornjacama i ribama u prirodi bio znatno stresniji pocevsi od potrage za hranom koje nema uvjek u izobilju pa do prijetnje velikih grabezljivih riba, zmija ili aligatora.
Sukus svega je...samo argumenti i ne ljutiti se na protuargument ili na pitanje da se dodatno pojasni tvrdnja. Mozda se varam, ali ja sam ovdje stekao dojam da kopanje po temi tesko pada ljudima. Prvenstveno moje, a ni icije tudje misljenje ne smatram zlatnim teletom da ga se nebi smjelo propitivati ili osporavati, bez ljutnje