Zebrasoma flavescens - vrhunska riba reef safe i preporuka. Jede sve i cupka alge su stakla i grebena.
Amphirpion clarkii - reef safe , ima karakter i gazda tanka blizu anemone gdje obitava. Jede sve.
Chrysiptera parasema - reef safe, kod mene nema problema mozda radi velicine tanka. Ne dira se u nikoga, jede sve.
Pseudocheilinus hexataenia - kod mene je bully ali sanse su 50:50 da bude takva. Ubila mi 3 ribe ali predivna i korisna riba. Jede flatwormse, copepode, i uvik nesto trazi po grebenu i dnu. Uglavnom zanimljiva ribica ali ponasanje prema drugima nekada moze bit gadno.
Synchiropus splendidus - famozna riba. Mirna, lipa i korisna . Doduse kod mene bija samo kratko ali ono sta sam vidija sve najbolje o njemu. Preporuka ne stavljati u tank mladi od 1 godine. Reef safe.
Valenciennea puellaris - najveci radnik u tanku. Jede sve i uz to cisti pijesak. Zna radit dine i zatrpavat koralje. Jako korisna i zanimljiva riba. Reef safe osim kada ne zatrpava koralje
Paracanthurus hepatus - Dora
famozna riba. Dosta sklona ichu pa oprez s njom. Dosta razigrana riba i voli duge akvarije da moze radit " sprinteve " obozava se zaletit s jednog kraja tanka na drugi. Jede sve ne toliko alge koliko ostali tangovi ali uglavnom sve. Karakterno je posebna moja totalno ispaljena ka i u crticu. Moja preporuka samo oprezno jer su jako osjetljive na stres.
Acanthurus japonicus - Japanac je po meni jedan od najljepsih tangova. Svejed i posebno voli alge na staklu cupkat. Predivne boje i reef safe. Takoder oprez jer su osjetljivi na ich. Karakterna riba i neda da je se uznemirava odma poteze za svojim nozicem na kraju repa i pokazuje da s njim nema zezanja.
Acanthurus leucosternon - po meni najljepsi tang. Sve isto kao i japonicus samo druga boja.
Centropyge bispinosa - jako zanimljiv mali angel. Meni osobno jako drag jer je ziv i pun ga je tank. Nisam primjetija nikakvo kidanje koralja i po meni je reef safe. Boje prekrasne svejed i jako voli papat algu po videnom i vise od tanga. Nije skupa a prekrasna i korisna ribica
Centropyge bicolor - takoder mali angelic koji je zanimljiv. Ne voli algu kao bispinosus. Nisam primjetija nikako kidanje koralja iako je prijavljeno da zna nipat koralje pogotovo sps. Svejed i lipe boje. Osvjezenje u tanku takoder dobar plivac ima ga svugdje po tanku.
Chromis viridis - lipe jatne ribe ali nazalost kupis 10 a za pola godine imas 2. Meni osobno su dragi ali nekako premeki i dosta staticni. Drze se jata i to je to.Clarkii ih bas i ne vole te su ih potamanili za cca 6 mjeseci. Jede sve. Jako jednostavna riba.
Nemateleotris magnifica - prekrasna riba. Miran karakter. Dosta povucena ali graciozna i zanimljiva. Moja je dosta hrabra ali iz ostalih iskustava kada se priblizis staklu bjeg. Moja je uvijek di sam i ja. Predivna zivotinja reef safe i svejed.
Nemateleotris decora - Isto kao magnifica samo boje su fantasticne.
Siganus vulpinus - vrhunska riba karakterno i izgledom. Primarno algojed ali jede sve sta mu bacis. Oprez otrovne bodlje ne ledima izbjegavat. Zanimljiv pogotovo s kamuflazama koje koristi kada je prepadnut. Minja boje te je jako zanimljiv.
Labroides dimidiatus - lipa i zanimljiva riba usto i korisna. Cistac vecinu vremena provodi svugdje po tanku a kada mu ostala riba dozvoli onda ih cisti sta je jako zanimljivo za vidit. Svejed i reef safe.
Halichoeres chrysus - jako lip wrasse. Ako ste sretni riba koja ce pocistit tank od flatwormsa za 2 tjedna. Spava u pijesku tako da akvariji bez podloge nikako ne dolaze u obzir. Prekrasna zarko zuta boja. Jede sve i reef safe.
Pholidichthys leucotaenia - inzinjerac je zanimljiva riba. Izgledom kao mala zmija s prekrasnim sarama. Svejed i detritus cleaner. Voli rupe i skrivanje tako da mu se osigura neko misto di ce obitavat. Kada poraste nije bas siguran za rakove i puzeve te ako greben nije lipljen moze srusit isti. Oprez s njim ako nije lipljen greben. Meni osobno jedna od najdrazih i jako interesantnih pokreta ( kao zmija ) ribica. Moze narasti i do 30 cm duzine.
Eto to je sve sta imam ili sam ima u tanku koja sam iskustva ima. Nadam se da ce pomoci buducim generacijama