Četvrtak, Listopad 18, 2018
Croatian English French German Italian Serbian Slovenian
   
Text Size

Pretraživanje

Pomalo politički neispravna i lagano anarhističko...

ImageJoš nedavno sam zamišljao kako ću u penziji, sa osrednjom škembom i sijedim brkovima, držati svog unuka na koljenima i prenositi mu višegodišnje akvarističko znanje, teškom i skupom mukom, ali i uz neopisiva zadovoljstva stećeno i zamišljao sam si nas u ribljoj sobi od nekih 50-tak akvarija raznih veličina, ribe se mrijeste, bilje buja...ali povratak u stvarnost je inicirao članak o tome kako će do 2035 g. pitka voda biti skupa kao suho zlato i da ce se ratovi voditi oko vode...Oko moje neće - moja je već zagađena, ali još ne dovoljno da se prestanem baviti akvaristikom iako moram priznati da mi ribe ponekad imaju problema, a poneka i krepucne poslije malo jače promjene vode...Misliš, napravio si dobru stvar za ribe , a kad ono- leđno plivanje postaje česta pojava...A susjedi i dalje ispumpavaju septičke jame na obližnje polje. Nisam siguran da je čovjek najinteligentnija životinja na planeti. Ja glasam za delfine. U bilo koje doba dana ili noći.

No dobro, ja sam odlučio da se akvaristike ne ostavljam makar kupovao vodu u dućanu i makar bila skuplja od mlijeka, ulja i šećera zajedno! Pa svi vele da imamo jako velike zalihe pitke vode, naročito u Lici i Gorskom Kotaru...koje istražuju stranci...i spremaju ponude za eksploataciju na 99 godina...za sitnu lovu...očekuju povrat ulaganja za...uh,jako puno, možda čak 2 godine...ostatak vremena čista dobit...A nama se ne isplati...Privilegirana ekipa trpa koverte i razvlači osmjehe za novine...

Osvrt na akcije određene sumnjive družbe koje dovode stare i ofucane tankere pune nafte na Omišalj je suvišan. Sve je već rečeno i zaključeno je da je rečeno u vjetar. Ko jači taj kvači, ko na položaju taj kupi proviziju, u pozadini su i sveprisutniiuvijekzasranjaspremni Ameri i to otprilike na priču stavlja točku. Tješe nas da je prije rata, tj. prije 12 godina na Omišalj stizalo više tankera nego što je sad u planu?Ali niko da veli da su ti isti tankeri danas 12 godina stariji i pomalo posustali...Ja mijenjam planove za ovo ljeto, umjesto da bauljam po inozemstvu idem na Jadran, krećem od Poreča, pa povučem do Dubrovnika, gledam, slikam i kupam se...za svaki slučaj...da ga zapamtim ovakvog kakav je sad.


Primjetio sam da se u zadnje vrijeme pojavljuje dosta neuobičajenih ribetina po dućanima i to me veseli, kad sam počinjao bilo mi je potrebno svega nekoliko mjeseci da se zasitim konstantno istog i dosadnog asortimana živorotki, pleksica i smeđih ili ti ga aneus corydorasa. Najviše me razveseli kad se zalijepim za staklo u dućanu i vidim neku čudnu ribu prvi put i nemam pojma o kojoj se vrsti radi, zapišem ime iz dućana, pa tražim po netu, pa važem dali da je kupim ili ne...To su mala hobistička veselja - trgovci, omogućite nam ih! Može se nabaviti hrpa raznih zanimljivih riba sa svih strana svijeta, da su iz ne znam kako malog potoka uz Rio Negro, ekipe će doći do njega i ako ima i jedna zanimljiva, šarena, nova vrsta izlovit će je i poslati na zahtjev! Pa dajte da i mi imamo barem neke koristi od te famozne globalizacije na ovakav način!

Tko je online?

Imamo 44 gostiju i nema članova online

Najnoviji sadržaj

 • Ivan Mikolji - Intervju
  Gospodine Mikolji, dobrodošli na Akvarij.NET,
  Hvala Vama što ste me ugostili na vašim stranicama.
 • O švertovima
  Švert (lat.: Xiphophorus ; eng: Swordtail) je slatkovodna živorodna riba iz roda Xiphophorus, porodice...
 • Rio Lancetilla Honduras Biotope
  PODACI O AKVARIJU:
  Dimenzije: 136x57x60 (465 lit)
  Filtracija: sump filter, hang on overflow...
 • RIP Takashi Amano
  Akvaristički svijet je utihnuo. Nedoumica, čuđenje, nevjerica. Tup pogled u obavijest o smrti gospodina...
 • Prva...
  Svaki početak je težak, tako bar kažu, pa s time i ja započinjem svoju prvu kolumnu. U biti činjenica...
 • Od hobista do hobističkog trgovca sa hobijem u srcu
  Je bija je...dobar covik...siguran san da ce netko reci na mom funeralu(pogrebu)....netko od njih par...
 • Channa sp. assam „Lal Cheng“
  Ime ( latinsko): Channa sp. assam „Lal Cheng“
  Sinonimi: Blue Rainbow snakehead, Blue Bleheri,...
 • Betta ocellata
  Ime ( latinsko): Betta ocellata
  Sinonimi: Eyespot Mouthbrooder
  Stanište: Jugoistočna Azija...