Ponedjeljak, Listopad 22, 2018
Croatian English French German Italian Serbian Slovenian
   
Text Size

Pretraživanje

Članci

Novi serijal Fishtank Kings dolazi na National Geographic

altFishtank Kings (Kraljevi akvarija) je novi tv serijal koji će se prikazivati na National Geographic-u. Emisija će prikazivati slaganje privatnih i javnih akvarija. Zvijezda emisije će biti „Living Color“, tvrtka zadužena za održavanje i instalaciju akvarija koja ima nekoliko slavnih klijenata. Prva epizoda će se prikazati premijerno u subotu, 12. svibnja 2012, u 22 sata EST (oko 4:00 ujutro u nedjelju) na National Geographic kanalu. Serijal se sastoji od šest epizoda i prikazuje zahtjevan i stresan posao sastavljanja masivnih podvodnih kreacija, punih izazova. Prati akvarističke stručnjake „Living Colorsa“, koji se nalaze na području Floride, kako koriste svoje neopisive vještine, kreativnost i timski rad da bi uspjeli složiti najekstremnije postave. Prikazat će se tisuće riba - od divovske pacifičke hobotnice i rijetke porkfish (Anisotremus virginicus) uzgojenu u zatočeništvu do blacktip reef sharka Carcharhinus melanopterus) i riba lavova. Od razvrstavanja riba do odabira grebena i koralja, klijenti će promijeniti mišljenje deset puta u procesu postavljanja.

Ekipa koja se prati je:
- Mat Roy- upravitelj, odgovoran za nadziranje svih projekata i tekućih radnji u „Living Color“. Najdraži dio procesa mu je vidjeti izraz na klijentovom licu kada prvi puta vidi dovršen akvarij
- Francis Yupangco- dugogodišnji fish geek, glavni morski biolog koji nadgleda postavljanje i morski život u postavljenim akvarijima
- Ben Alia- viši projektni menadžer čija stručnost omogućuje timu da stvara najprofinjenije kreacije.
- Jose Blanco- kontrolira proizvodnju i sigurnost, planiranje i stvaranje sretnog doma za ribe.
- John Manning- dizajnira sustav za održavanje života i odgovoran je za stvaranje zamršenih sustava u malenim prostorima koji će uvjerljivo održavati egzotične životinje unutar akvarija zdravima.

Ekstremni akvariji su postali krajnji statusni simbol i ljudi, koji ih žele, ima sve više. Upoznajte se sa znanošću održavanja akvarija i pogledajte iza scene nekih od najprestižnijih javnih akvarija i građevina akvakulture.


alt